Черните точки изчезват с индийско орехче

Черните точки изчезват с индийско орехче

Черните точки или наричани още комедони са неприятен козметичен проблем, който засяга не само младежите, но и много от жените в по-напреднала възраст. Една от основните причини за поява на черни точки, това е запушването на порите. Тъй като нашето списание се опитва максимално да задоволява нуждите на нашите читатели, сме решили в тази статия да ви споделим още една тайна рецепта за това как да си приготвите козметичен продукт, за поддържане на кожата на лицето чиста от комедони.

В предишни статии сме се спирали подробно на това как в домашни условия да си направите Домашен пилинг на лице, ДОМАШНА КОЗМЕТИКА ЗА МАЗНА КОЖА, Бадемово масло за здрава кожа и коса и най-различни маски за лице

Сеща на вашето внимание ще предложим една проста рецепта за една вълшебна субстанция, която да се бори успешно на ваша страна срещу проблема черни точки.

Индийско орехче срещу черни точки

Индийското орехче в България е познато преди всичко като подправка, но в източната медицина то е не само ароматна подправка но и мощно противовъзпалително средство. За да си приготвите този домашен продукт срещу черни точки, ще ви е нужно индийско орехче на прах.

Индийското орехче се изсипва в чаша, а към него се прибавя мляко. Добавете толкова мляко за да се получи кашичка. Не се притеснявайте, няма да ви е нужно голямо количество каша!

Преди да се нанесе кашичката лицето се измива с топла вода, това разширява порите на лицето. С два пръста и леки масажни движени кашичката срещу черни точки се нанася върху лицето изключение правят зоната около устата и очите. Не забравяйте да наблегнете на носа. Оставете сместа да подейства около 30 минути.

След това кожата се измива отново с хладка вода, което спомага за затварянето на порите. Ако усещате лицето си леко изтръпнало или подпухнало нанесете крем за лице или серум който използвате.

Черни точки