Черни точки по носа

cherni to4kiСигурно много от вас са забелязали, че по кожата на носа се натрупва голямо количество черни точки или т.нар. комедони. Много от вас са се опитвали да изстискат тези черни точки и причината за вашия опит е повече от ясна! Черните точки представляват козметичен проблем и наличието им съвсем лесно може да бъде забелязано от любимия човек. Ето защо е необходимо отстраняването им!

Черни точки

Наричани както казахме още комедони, причината за поява на черни точки е изяснена от много дълго време. Причината за появата е нарушена секреция на мастните жлези. Отделения секрет от жлезите е с променен качествен състав. Отделения секрет изпълва отвърстията на жлезите като по този начин дразнят епидемалния слой на кожата отвърстията се пълнят  с мазнина, прах и др. При опит да изстискаме черните точки се получава едно белезникаво телце наричано от много хора “червейче”. На върха на това “червейче” се намира едно по-тъмно участъци много хора си мислят, че това са мръсотията събрана в черните точки, но това е окислени клетки от епидермалния слой на кожата.

Черните точки понякога се появяват и в резултат на употреба на козметични продукти в това число най-вече кремове, които не са съобразени с типа кожа.

Къде се появяват черни точки

Черни точки се появяват най-много по лицето в областта на носа, бузите по-рядко в областта на брадичката. Черни точки може да се появяват по раменете и гърба, но честота на поява е много по-малка.

Премахване на черни точки

Едно от най-важните неща за лечение и премахване на черните точки от носа и лицето е повишаването на хигиената на лицето. Лицето е необходимо да се почиства периодично поне два пъти седмично със спирт или тоалетна вода. Преди да започнете почистване на лицето може да го измийте с топла вода, която разширява порите и ги прави по-лесни за почистване. След като приключите процедурите по-почистване на лицето го измийте със студена вода, което ще стесни порите и ще ги предпази от навлизане на мръсотия в тях.

Ако искате бързи и видими резултати съчетани с нежна грижа за кожата ви може да пробвате лепенки за почистване на носа от черни точки. Цената им е различна. Ние ви препоръчваме ето тези:

магазини красота и здраве

Черни точки