Ще победите целулита с храна и упражнения

celulitЦелулита е един от най-често срещаните козметични проблеми на кожата при жени на възраст между 22 и 35 години. След това водещо място заемат бръчките. От целулит страдат както бизнес дами така и обикновената домакиня. Само една група жени са застраховани от появата му и това са активните спортисти!

Целулит причини за поява

Ако трябва да ги систематизираме причините за поява на целулит на първо място безспорно ще поставим времето, плътно зад него поставяме фамилната обремененост и чак на трето място като причина за поява на целулит се подрежда нездравословното хранене.

Борба с целулита

Борбата с целулита трябва да започне още преди първите заченки на целулит. Най-подходящата възраст за това е около 17-18 годишна възраст при жените. За да се справим ефективно с целулита трябва да имаме добре изградена комбинирана програма. Програмата срещу целулита изисква подходяща диета и физически упражнения.

Храни при целулит

За да се предпазите от целулита е добре да се храните с протеини. Най-добрите храни за това са – риба, пилешко месо, ядки и бобови растения. Важно е да се приемат оптимално количество протеини те помагат за цялостното здраве на организма, а в борбата с целулита те водят до непрекъснатото обновяване на съединителната тъкан на мускулите и изграждане на колагена в кожата. Ако те се отпуснат, целулитът под повърхността им става по-видим.

Упражнения при целулит

Упражненията, които трябва да изпълнявате всеки ден са за разтягане на сухожилията и за стягане на кожата. Най-добри са упражненията за бедра, където е и първото място засегнато от целулита. По този повод може да използвате друга наша статия: упражнения за бедра

Целулит