Брадавици по ръцете и ходилата

Брадавици по ръцете и ходилата

Около 50% от хората на земята поне веднъж са имали една или друга форма на брадавици, но едва около 10% от населението имат трайни проблеми с непрекъсната поява на брадавици. Причината за поява на брадавици обикновено е наличието на папилома вирус. Веднъж заразен с него човек в продължение на дълги години страда от появата на брадавици.

Най-често брадавици се появяват в облата на ръцете, ходилата, свивката на калената, половите органи, мишниците, лицето. Брадавиците по-същество представляват малки тумори, който са безвредни в повечето случай, но представляват козметичен проблем за повечето хора особено за жените.

Брадавици причина за поява

Както вече беше споменато причината за поява на брадавици е наличието на вирусна инфекция в организма на човек, инфекциозния агент е човешкия паиплома вирус. Заразяването с HPV вируса може да стане чрез контакт с раздразнени брадавици на болен човек или чрез използването на общи хавлии или бельо.

Изчезване на брадавици

Брадавиците имат различна продължителност на съществуване. Някои могат да изчезнат след няколко меса, а други могат да се задържат по-кожата ни в продължение на години. При хората носители на човешкия паиплома вирус е характерно непрекъснатата поява на брадавици т.е. ако и вие носите тази инфекция в себе си вероятността до края на живота да ви се появяват брадавици е много голяма.

Премахване на брадавици

Премахването на тези кожни образования е най-добре да се прави под лекарско наблюдение. Медицинската практика обуславя премахването на брадавиците да се осъществява с течен азот. Течния азот е при много ниска температура и изсушава брадавицата. Други методи за премахване на брадавици е с помощта на салицилова киселина.

Ако не ви се посещава дерматолог, но все пак искате да премахнете брадавица по вашата ръка или крак може да посетите близката аптека. Днес има много средства, който действат подобно на течния азот. Повечето от средствата за премахване на брадавици са с температура -57°С и успешно дори в домашни условия изсушават брадавиците.

Друга бабина рецепта за справянето с различни видове брадавици е използването на мляко от смокиня. То се нанася върху засегнатото място от брадавицата в резултат на което само след около 10-15 дена няма и следа от брадавицата.

брадавици