Бели зъби с малки хитринки

Бели зъби с малки хитринки

Всяка дама знае, че колкото и красив тоалет да облече, тя няма да блести, ако няма красива усмивка. Много от жените в България на възраст над 30 години се притесняват да показват усмивката си. Причината за това са различни дентални проблеми. Сред най-често срещаните са липсата на зъб или зъби, неправилно разположение на зъбите или пожълтяване на зъбите.

Как да имаме красива усмивка
Красивата усмивка, понякога зависи от усилията и финансите, които ще инвестираме в нея. Днес денталната медицина е много по напред от тази, която беше преди 10 години.

Решение за липсващ зъб
Зъбните импланти са познати на човечеството от дълги години. През последните 2-3 години обаче в България започнаха да стават все по-популярни. Всеки може да се подложи на този вид хирургическа намеса. Пълния брой зъби е от важно значение, не само за красивата усмивка, но и за правилното храносмилане. Ако липсващия зъб е заден, по евтиния вариант е добавянето на мост, той се прикрепва към здравите зъби и е значително по-евтин вариант.

Неправилно разположени зъби
Неправилната подредба на зъбите е също проблем, който пречи на много жени да се усмихнат. Обикновено, най-ефективно този проблем се бори в младите години, кагато се поставят шийни. Разбира се това не е красиво, но е доста ефективно и ако вашите деца имат проблем с подредбата на зъбчетата ви препоръчваме от сега да вземете мерки, преди да стане прекалено късно.

За по-възрастните дами решението на проблема е Ортодонтските апаратчета укрепват и подреждат разкривените зъби. Имайте предвид, че тези апаратчета могат да действат дори, когато изместването на зъбите е в резултат на пародонтоза.

Пожълтяване на зъбите
Жълтите зъби развалят хубавата усмивка. Пожълтяването на зъбите може да се дължи на различни неправилни навици – пушене на цигари, пиенето на много кафе, неправилно миене на зъбите, ниска устна хигиена, която води до прекалено голямо количество зъбен камък и прочие.

Най-лесния начин и достъпен за избелване на зъбите е почистването на зъбния камък. То дава резултат, но зъбите остават много чувствителни няколко дена. Значително по-скъп вариант е избелването на зъбите при зъболекар, най-ефективното е използването на ZOOM Лампа. Тя дава уникално бял цвят на зъбите, за който ще ви завидят всички приятелки.

Ако все пак искате да имате бели зъби и красива усмивка, но ви е страх от зъболекар или не може да си позволите избелване със Zoom лампа то ви препоръчваме да прочетете тази статия:

Домашно избелване на зъбите

Няколко съвета как да имаме бели зъби и красива усмивка
Един от изпитаните методи за избелване на зъби това е със сода бикарбонат. С нея се поръсва пастата за зъби, а зъбите се четкат много внимателно и нежно. Имайте в предвид че содата може да разруши зъбния емайл и да е причина за поява на кариеси или други увреждания на зъба. За това този метод не е много препоръчителен.

Друг метод с който може да повишите белотата на вашите зъби това е с помощта на кислородна вода. Тук отново трябва да сте много внимателни и да не използвате този метод повече от веднъж месечно, дори на няколко месеца. Малко количество от кислородната вода се поставя на памучен тампон с който се почиства добре повърхността на зъбите от пред и отзад. След което се изплаква устата.

Плодовете също могат да влезнат в борбата с пожълтелите зъби. Лимонената киселина е известна с това. За целта изцедете сока на един лимон, напоете памука добре и започнете да търкате зъбите. В резултат на тази процедура ще постигнете и освежаване на дъха.

Бели зъби