Бадемово масло за здрава кожа и коса

Бадемово масло за здрава кожа и коса

Бадемовото масло е изключително популярно сред голяма част от жените не само в България, но и по целия свят. Бадемовото масло влияе положително едновременно както върху кожата на женското тяло, така и върху здравината и устойчивостта на женската коса. Благодарение на уникалните свойства, които притежава, бадемовото масло подпомага регенерирането на кожата, успокоява раздразненията върху нея и я подхранва. Въздействието на бадемовото масло върху косата също са много и разнообразни – подпомага растежа на косата, придава и блясък и здравина, намалява окапването на косата.

Бадемовото масло е универсален козметичен продукт за красота, той е подходящ за жени с различни типове кожа от мазна до суха, няма и ограничения на възрастта, подходящ е за малки и големи красавици. Също така бадемово масло може да се използва и от мъжете, то ще намали грубостта на мъжките ръце и успешно ще се пребори с мазолите.

Бадемово масло срещу суха кожа

Много от козметиците препоръчват на клиентите си, които имат суха кожа не само на лицето, но и на ръцете и краката да използват именно бадемово масло. То е идеалния противник на загрубялата и суха кожа. Бадемовото масло хидратира кожата и регулира омазняването и по този начин стимулира по-бавното отмиране на повърхностният слой клетки и не им позволява да остават слепени.

Бадемовото масло се използва и в много продукти срещу бръчки, тук отново се използва неговото свойство за бързо регенериране и възстановяване на кожата.

Бадемово масло за коса

Бадемовото масло подхранва косата, спомага за по-бързия и растеж, придава обем и блясък на косата. Ако редовно използвате бадемово масло в грижата за косата си тя ще цъфти по-рядко и ще се сресва по-лесно. Особено полезно е бадемовото масло при жените с къдрави кос. През зимните месеци, бадемовото масло образува много фин защитен слой над косъм и по този начин предпазва косата ти от изсушаване в резултат на големите студове зимно време. Все още недоказан факт, но много жени подържат тезата, че добавянето на бадемово масло в маската за коса, спомага за намаляването на косопада.

Бадемово масло