ЗАЩО ПАДА КОСАТА ?

ЗАЩО ПАДА КОСАТА ?

Опадването на косата е естествен процес. Всеки ден губим по 100 косъма. Ако опадат повече е нужно лечение. Но за да се назначи това правилното лечение, трябва да се определи причината.

На първо място, това е нарушеното кръвоснабдяване на кожата на главата.  Именно тези малки кръвоносни съдчета по кожата на главата доставят хранителни вещества на косата. А предпоставките за проблеми с тези съдове може да са много. И все пак, като се има предвид сезонното проявяване на този проблем, най-вероятно става въпрос за това, че не се грижите достатъчно добре за главата си.

Ако тя мръзне през зимата, това е вредно за косата. А също и ако сте я притискали с плътно прилепнала шапка. И още – стресовете, пушенето и честото пиене на кафе също могат да предизвикат спазми в тези кръвоносни съдчета и оттам да повлияят на подхранването на косата.
За да имате красива коса, която да не пада така интензивно, трябва да държите главата си на топло. Опитайте се да нормализирате начина си на живот, т.е не злоупотребявайте с кафето, откажете цигарите.

Правете си всекидневно масаж на кожата на главата. Помагат всякакви народни методи, маски с релейно масло и коняк, другите сгряващи процедури. Особено помага натриването с чесън. В по тежките случаи може да ползвате услугите на козметичните салони. В някои от тях предлагат електроневростимулация и мезотерапия.

Началото на пролетта винаги се съпровожда с много простуди и грип. Инфекциите, които протичат тежко с висока температура, могат да повлияят на растежа на косата. Понякога опадването може да започне 1-2 месеца след болестта. Засега няма специален метод на лечение при този вид отпадане на косата. Обикновено организмът постепенно се възстановява сам. Хранете се добре, приемайте поли витамини, правете си маски. Но най-добре не допускайте да се стигне до там.

ЗАЩО ПАДА КОСАТА