За бърз растеж на косата

За бърз растеж на косата

Всяка жена държи на своята коса, често обаче в резултат на не добри грижи, на злоупотреба с боя за коса или фиксиращи средства като гел, пияна за коса, гел за коса и прочие. Често причината за изтощаване на косата може да се крият и в това какво ядем, а понякога и от психическото ни състояние. Без значение каква е причината за изтощението за косата, резултата е един и същ косата расте бавно.

Какво може да направим за бърз растеж

Ако искате да съживите косата си, то всеки фризьор ще ви даде съвета да се подстрижете повече от нормалното. След като послушате обаче съвета, косата наистина изглежда по-жива и по-добре, но не расте по-бързо. Причината за това е, че и липсват стимуланти. Ако и вие сте в подобно положение с помощта на тази статия ще се опитаме да ви помогнем косата ви да расте по-бързо.

За бърз растеж на косата

Косата както и всяка една друга структура от нашето тяло е изградена от белтъци, за да може да се възстанови бързо и да започне нормален или интензивен растеж на косата. То трябва да осигурим нормален приток на белтъци към организма. Това което поемаме под формата на храна, е това което представляваме в същност. Освен прием на белтъци много важно е приема на витамини. Витамините стимулират бързия растеж на косата. Добре е да се приемат храни богати на витамин Е и А които ускоряват растежа на косата.

За бърз растеж на косата освен да се храним правилно е добре да спрем с някои вредни навици. Такива са на примерно използването на сешоар след баня. Все пак бързото изсушаване на главата е добре за нас, но вредно за косата. Горещия въздух изтощава косата, губи си естествения блясък уврежда се и структурата на косъма в резултат косата ни е под формата на клечки.

Друг полезен съвет за бръз растеж на косата е да използвате лосион за бърз растеж на косата, може би не ви се вярва, но на пазара има един два добри продукта, които вършат чудеса. И могат да ви осигурят растеж на косата с около 5-6 см. за месец, което е направо чудесно, но за съжаление цената на тези лосиони за бърз растеж на косата е скъпа и качествените започват от 18лв. нагоре останалите са просто боклуци.

За бърз растеж на косата може да се доверите и на естествените домашно приготвени маски за коси. Вярвам, че те имат полезно действие за вашата коса. Космите получават хранителни вещества, витамини и минерали директно, което стимулира и по-добрия растеж.

Масажирайте косата за по-добър и по-бърз растеж на косата. Скала на главата е осеян от много фина капилярна мрежа, добре е периодично с помощта на пръсти и длани да масажирате основите на корените като по този начин стимулирате обмяната на вещества между корените на косата и кръвоносната система в резултат косата ни е добре подхранена и расте бързо.

Бърз растеж на косата