ВЛИЯНИЕТО НА ПРИЧЕСКАТА ВЪРХУ ЖИВОТА НА ЧОВЕКА

прическа

 ВЛИЯНИЕТО НА ПРИЧЕСКАТА ВЪРХУ ЖИВОТА НА ЧОВЕКА

Човешката коса е част от тялото, което оказва значително влияние върху начина, по който хората възприемат не само лицето, но и излъчването ни. От формата на прическата, дължината на косите и техния цвят зависи представянето ни в обществото и по какъв начин останалите ще се отнасят към нас. Така, че ако човек е решил да промени живота си , на трябва да забравя и формата на косата.След като скъси косите си, човек придобива активна жизнена енергия, пробивни качества, емоционална сила и способност да привлича конфликтите върху себе си, като същевременно губи способността да решава споровете по толерантен начин. Според астролозите с тези качества ни даряват символите на Марс, Слънцето и Уран, които умеели да предизвикат истински катаклизъм при спокойните хора. Маговете ни съветват да скъсяваме косите си постепенно, по два-три сантиметра месечно. По този начин промяната ще протече гладко и без излишно напрежение.

Противоположната схема е пускане на косата. Този процес е по бавен, защото се намира под влиянието на меките и женски планети – Луната и Венера. Не е тайна, че дългите коси винаги правят чертите на лицето по-меки, както при мъжете така и при жените.Тези прически благоприятстват хармонията в личния живот, душевното равновесие и по-лесно адаптиране към социалната среда.
Цветът на косите също оказва влияние върху характера, като подсилва някои негови черти. Например ярко русата коса, която се асоциира със Слънцето, привлича внимание и усилва творческите способности. Нейните негативни черти се състоят в това, че пробуждат егоизъм.

На блондинките с платинени коси влияе Луната. Тя ги дарява с чувствителност и пасивност. Според астролозите светлорусите, с пепеляв оттенък, от една страна, имат шанс да подобрят личния си живот, ако той е проблемен, а от лошата – да намалят решителността си. Тъмно русите коси помагат за успех в търговията и притежателите им имат висок коефициент на интелигентност. Те се намират под влияние на противоречивият знак на Меркурий.

Ярките червени, кестеняви и златисти коси пък водят от символа на Марс. Характерно за хората с тях е, че целенасочени и скандални.

Жените с тъмнокестеняви  са дъщерите на Юпитер. Те имат по-вече финансови възможности спрямо останалите, но са по-ограничени душевно.

Черните коси са под влияние на Плутон. Той дарява  хората с чар и обаяние, но също така предизвиква пристъпи на безпричинна меланхолия.

Астролозите ни съветват много внимателно да изберем цвета, ако боядисваме косата си, преди да отидем на фризьор Те ни съветват, ако търсим сигурен успех, а не временно приключение трябва да оставим настрана смелите експерименти с цвета на косата. Ярките цветове интригуват хората, но не им вдъхват доверие.

Ако носите много дълга коса, примерно до кръста, не е препоръчително да я отрязвате веднага. Достатъчно е да изберете подходяща прическа за нея. Плитката или събраните в опашка коси показват неумението да се приспособяваме. Маговете съветват жените да направят нисък кок от косата си. С него човек изглежда по-интелигентен, отговорен и квалифициран професионалист. Не трябва да забравяме, че независимо от прическата , косата изисква определена свобода.

За добрия имидж също така е важно внимателно да изберем от коя страна да  минава пътя, ако прическата е такъв тип. Когато са сресани надясно, човек изглежда по-активен и сигурен в себе си. Сресването наляво пък смекчава израза на лицето ви, а правият път ви кара да изглеждате добронамерени