По-бърз растеж на косата

косаПо-бърз растеж на косата

Пет маски за коса, които ще ускорят растежа на изтощената ви коса:

Маска за коса 1

Вечер  корените на косата се намазват леко с газ.

 

Маска за коса 2

75 г. сухи бъзови листа и 10 г. листа на розмарин се поставят в 1 л. вода. Престояват 3 дни. Прецежда се и се сипва 250 г. ром. На всеки 3 дни се разтриват корените на косата в продължение на 3 седмици.

 

Маска за коса 3

Счукват се 16 г. дюлеви семки, заливат се със 150 г. розова вода, прибавя се 1 г. боракс и се прецежда през марля. В така приготвената течност се топи гребенът и се реши косата до намокряне чак до корените/да се внимава да не капне на лицето/. Употребява се 3 седмици, като косата се мие 2 пъти седмично със сапун ”бебе”. Намазването става всяка вечер.

 

Маска за коса 4

За растеж и укрепване на косата се прави настойка от – по 100 г. свежи счукани листа от латинка, чемшир и коприва и се заливат с 1500 г. водка или силна ракия. Сместа престоява около 15 дни. След това се прецежда и налива в шише. Съхранява се на тъмно. Лосионът се втрива леко в корените на косата.

 

Маска за коса 5

1,5 чаена лъжичка глицерин се смесва с жълтъка на 1 яйце. Намазва се косата със сместа и главата се покрива с найлон. Престоява 3-4 часа и след това косата се измива.