Перфектна коса – как ?

коса

Звездите от шоу бизнеса винаги имат перфектни коси, за които нормалната жена може само да им завижда. Тайната за красивата коса на звездите се крие в техните стилисти и неизменните грижи, които полагат за красивата им коса, ако искате и вие да имате красива коса то следвайте следващите тези десет съвета и ще имате здрава коса.

 

1. Избирайте продукти за вашия тип коса. Не случайно се създават примерно шампоани за изтощени коси или шампоани за ежедневно къпане. Добра идея е да потърсите професионални серии. Тези продукти за грижа на косата рядко се срещат в обикновените козметични магазини, може да попитате вашия фризьор или козметик.

 

2 Избирайте прически прилягащи добре на лицето и формата на тялото ви. Грешка сред модерното общество е да изберат някоя популярна прическа, а не как тя ще подобри тяхната визия.

 

3. Използвайте продукти с UV защита. Косата е изложена непрекъснато на изтощаването действие на вятъра и слънцето (особено през летните месеци). За здрава и красива коса трябва да изберете довършителни продукти да блокират горе посочените проблеми.

 

4.Подстригвайте косата си на всеки 6 до 8 седмици, добрите фризьори ще знаят колко точно коса ще трябва да ви отнемат.

 

5. Боядисването на косата в къщи е доста по евтино, но ако искате да имате наистина здрава и красива коса то оставете химикалите на професионалистите. Боядисването в къщи крие рискове – изгаряне на косата, изтощаване (което от своя страна може да доведе до косопад), а също и достигане на не желания цвят.

 

6. След измиване на косата, ако използвате кърпа да изсушите косата то кърпата причинява придобиването на статично електричество върху вашата коса. Ако искате една красива прическа това електричество може да ви създаде големи проблеми. Зареждането на косата става когато я търкате назад и напред по косата. Много по-полезно е да мачкате с кърпата косата.

 

7. Ако забележите промяна в косата, която не е обичайна е добре да се консултирате с вашия козметик. Той ще може да ви даде най-доброто решение как да си върнете здравия вид на косата