ИСТИНАТА ЗА ОПЛЕШИВЯВАНЕТО

плешивостЛОШАТА ХРАНА Е ТАЗИ, КОЯТО МОЖЕ ДА ‘’ОГОЛИ’’  ГЛАВАТА 

В крайна сметка факторът хранене е силно преувеличен. Ако жената не приемат достатъчно белтъчни храни, витамини и микроелементи, тя непременно ще има проблеми с косата. Но от това няма да настъпи оплешевяване. Ако обаче жената гладува нарочно, страда от анорексия или булемия, или от анемия, тогава е  неизбежно косата да започне да капи интензивно. В повечето случаи такова оплешевяване е поправимо, ако се отстрани причината, която го е предизвикала. Ако обаче нарушенията са стигнали прекалено далеч, тогава почти винаги се появяват хормонални отклонения. А те се овладяват много трудно, понякога дори е невъзможно.

 

ЧЕСТОТО РАЗРЕСВАНЕ И МИЕНЕ ВОДИ ДО КРИТИЧНА ЗАГУБА НА КОСАТА , КАКТО И БОЯДИСВАНЕТО

И това не е съвсем така. Невнимателното отношение непременно ще се отрази на състоянието на косата – тя ще стане чуплива и безцветна, ще изглежда зле, но няма да окапва. А и вредата от разресването е само мит. Кичур здрави коси могат да издържат тежест от 30 кг. Ако косата не е здрава, тя се сипе буквално при всяко докосване. Затова ако косите ви са решили да напуснат главата ви, бъдете сигурни, че те ще ги направят и без странична помощ.

 

АКО КОСИТЕ ЗАПОЧНАТ ДА ОКАПВАТ, ПРОЦЕСЪТ Е НЕОБРАТИМ

И това не е съвсем така. Оредяването на  косата може да настъпи при жените вследствие на физиологични причини. Спирането на оралните  контрацептиви, раждането, абортите – всичко това е свързано с големи колебания в хормоналния баланс. В тези състояния при някои жени може да се наблюдава дифузна загуба на косата. Но по принцип след известно време ‘’статуквото’’ се възстановява самостоятелно.

ИСТИНАТА ЗА ОПЛЕШИВЯВАНЕТО