Маски за бърз растеж на косата

Маски за бърз растеж на косата

Косата за всяка жена е важна, но дългата коса често е изтощена особено, ако я боядисваме или сушим със сешоар. Често фризьорите ни съветват да скъсим косата си, за да може да расте по-бързо да бъде по-жива и по здрава. Но ние ще ви предложим няколко маски за коса с помощта на които ще подхраните косата си и тя ще засияе.

Преди да ви споделим няколко маски за бърз растеж на косата ще ви посъветваме минимум веднъж в месеца да посещавате фризьор, който да премахва нацъфтелите краища на косата. Това е много важно! Косата има нужда и от почивка не я третирайте всеки ден с шампоан, оставете я да изсъхне от само себе си и не на последно място през зимата носете шапки (дори и да сплескват косата ви), а през лятото я пазете от силното слънце.

Бърз растеж на косата с желатинова маска

Редовната употреба на желатинова маска заздравява косата, увеличава обема и я кара да расте по-бързо. за да си приготвите тази маска за бърз растеж на косата ще са ви нужни 1 с.л. желатин, 1 ч.л. шампоан и 3 с.л. вода.

Приготвянето на тази желатинова маска за коса е много просто. В дълбок съд поставяме 3.с.л гореща вода, добавяме желатина и разбъркваме добре докато се премахнат всички бучки, оставяме да почине малко и добавяме шампоана като отново започваме да бъркаме интензивно и с това нашата желатинова маска за бърз растеж на косата е готова сега оставя само да я нанесем.

Тази желатинова маска се нанася върху косата като се втрива добре, поставя се найлон и се престоява 1ч. След този период маската се измива с гореща вода и шампоанът. Видимите ефекти и по-бързи растеж на косата се забелязват още на третата седмица.

Маска за бърз растеж на косата с коняк

Тази маска е много подходяща за изтощени коси, които са били изгорени от боя за коса. При традиционната рецепта за приготвяне на тази маска за бърз растеж на косата има един недостатък една от съставките е лук и остава лоша миризма, ние сме я модернизирали леко с цел да се избегнат тези не желани странични ефекти, като добавихме към маската за коса и лимон.
Необходимите продукти за тази маска са 2с.л. коняк, 1с.л. зехтин, 1 лук, 1 с.л. мед, 1 жълтък, половин лимон.

Приготвянето и на тази маска за коса с коняк не е сложно започнете с изцеждането на лука (може да ви залюти на очите), след това изцедете сока на лимона (това ще убие неприятната миризма) и смесете останалите продукти. Така получената маска я нанесете върху косата и престойте с нея не повече от 20 мин, маската се отмива с топла вода.

Тази маска е наистина много мощно средство както за по-бързо израстване на косата така и за нейното пълно възстановяване.

Маски за бърз растеж на косата