Маски за лъскава коса

Маски за лъскава коса

Ако косата Ви няма никакъв блясък, а искате да е по-бляскава можете да си направите тази лесна маска и за най-много 30мин ще имате неустоима и лъскава коса:

Маска за лъскава коса

Сока на 2 лимона се смесва с 1 с. л. масло от пшеничени кълнове. Втрива се в корените и по дължината. След 20-30 мин. се измивате и накрая изплаквате косата си с подкиселена вода с 2 с. л. лим. сок.

Ако сте имали блясъка на косата ви, но е изчезнал, можете да си го върнете чрез тази маска:

Изцедено кисело мляко или заквасена сметана се смесват с пасирани плодове по избор. Получената каша се разнася по цялата коса и се оставя за около 30 минути. След това се измива само с вода и един жълтък, без никакъв шампоан

 За пухкава и лъскава коса можете да  си направите маска, която обаче е по-трудна:

За пухкава и лъскава коса се прави настойка от равен, коприва, лайка, дъбова кора (по равни части). От сместа се взема 1 суп. лъж. за 1 л гореща вода, като съдът се захлупва. Течността се прецежда след половин час. Косата се изплаква след измиване.Ако косата оредява, се приготвя настойка от жълт кантарион, коприва, шишарки от хмел, цветове от невен (равни количества). Нарязват се, заливат се с гореща вода (1 л). След като течността изстине, се прецежда, към нея се прибавя 1 ч. лъж. растително масло.Косата и кожата на главата се навлажняват добре.