Маска за коса с тривитаминол и хума

Маска за коса с тривитаминол и хума

Маска за коса с тривитаминол и хума
Може би една от най-популярните домашни маски за коси е имено тази приготвена с тривитаминол. Тривитаминолът представлява ветеринарен продукт съдържащ високи дози от витамините А, Е и витамин D3. Във ветеринарната медицина тривитаминолът се инжектира мускулно на овце и коне за да заздрави и подобри качеството на косите. Продукта може да бъде използван и външно, чрез директно нанасяне върху космите.

Тривитаминол може да се закупи от почти всяка ветеринарна аптека. Цената на едно шишенце варира от 5 до 10лв в зависимост от производителя и грамажа.

Нужни продукти за Маска за коса с тривитаминол

2 супени лъжици тривитаминол;
1 супена лъжица ракия;
1 супена лъжица пчелен мед;
1 супена лъжица кисело мляко;
1 супена лъжица хума или каолин;
1 жълтък.

Приготвяне на маската за коса с тривитаминол

Всички изброени продукти се поставят в купа и се смесват, разбърква се до получаването на хомогенна смес. Имайте предвид, че посочените продукти са достатъчни за една средно дълга коса. Ако вашата коса е по-дълга трябва да добавите по-голямо количество от продуктите, като запазите съотношението на порционите.

Начин на употреба

Маската се нанася в корените на скалпа, след което се разнася по дължината на косата до самите краища, косата се повдига и се прибира в  шапка за баня, а може и найлонов плик. Над него косата се завива с хавлия. Добре е да престоите поне 30 минути с тази маска за коса.

Ползи от маската с тривитаминол

Тази маска за коса подхранва корените на космите, подобрява еластичността, намалява процента на паднали косми, с което се подобрява и гъстотата на косата. Не на последно място структурата на косъм се подобрява, накъсаните и начупени косми са по-малко.

Маска за коса с тривитаминол и хума