Естествена маска за коса с яйце

маски за косаАко косата ви е изгубила блясъка си, суха е и това не ви харесва вие лесно може да се преборите с този проблем като бързо и лесно си забъркате една маска за коса в домашни условия. Ние ви предлагаме няколко ефективни маски за коса с яйце защото със прясно (сурово) яйце могат да се направят изключително ефективни и подхранващи балсами и маски за вашата коса, яйцето е и един от продуктите, който присъства постоянно в нашия хладилник.

Маска за коса с яйце 1

Домашна маска за коса

За тази маска с яйце ще са ви необходими следните продукти:
рициново масло – 2 лъжици;
яйце – 1 (само жълтъка);
оцет
Двете лъжици рициново масло се смесват с жълтъка от яйцето

Начин на употреба на домашна маска за коса с яйце:
Получената маска се използва задължително преди първото измиване на косата с шампоан. След като сте навлажнили косата си нанесете по дължината на цялата коса маската оставете няколко минути да подейства след това я изплакнете добре с оцет и вода.

Маска за коса с яйце 2

За здрава и красива коса

Необходими продукти за Маска 2:
яйце – 1 бр.
Витамин В1 1мл. (ако не може да си набавите витамин В1 може да използвате витамин В6)
Копривна настойка – 100мл.

Начин на приготвяне на Маска 2:
Смесват се горе изброените съставки в общ съд в последователността в която са изброени.

Начин на употреба на маска 2:
Получената консистенция се нанася добре върху кожата и космите на главата. необходимо е 20 мин да престои за по добър ефект може да сложите кърпа на главата. След 20 мин изплакнете косата докато падне домашната маска за коса с яйце.

Маска за коса с яйце 3

Подхранваща маска

Необходими продукти за маска 3:
яйце – 1 бр.
топла вода – 150мл.

Начин на приготвяне на маска 3:
Започнете в дълбок съд да разбивате яйцето докато стани на пияна след това започнете бавно и постепенно да добавяте топлата вода.

Начин на употреба на маска 3:
Употребата на тази маска за коса с яйце е след като косата е била вече измита с шампоан. Маската се нанася на чиста коса и има изключително благотворно влияние върху растежа и силата на косата. Маската за коса с яйце остава да престой няколко минути след което се измива.

Маска за коса с яйце