Маска за коса с лимон

Маска за коса с лимон

Лимонът е широко използван плод за постигането на вътрешно и външно здраве. Много от вас знаят, че при настинка е добре да похапват лимони поради високото съдържание на витамин Ц в тях, по-малко от вас знаят, че скъпите избелващи кремове за лице съдържат лимон, а малцина дами предполагам, че знаят, че една от най-добрите маски за коса съживяваща космите на главата се прави именно от този чудотворен жълт плод.

Лимона е силно почистващо средство, което е добре да се използва поне веднъж в месеца за измиване на коса! Ние ще ви представим нашата маска за коса с лимон, за да я приготвите ще имате нужда от два лимона, стъргало, малко аспирин и коприва.

Приготвяне на маската

Лимоните се настъргват на най-финото ренде от стъргалото, към купичката с лимоните се прибавя строшен аспирин, смесете добре аспирина с лимона. Сложете копривата във вряла вода за няколко минути, да се попарят листата и да омекнат, нарежете ги и ги добавете към лимона. Сега размесете сместа много добре.

Маска за коса с лимон – Начин на употреба

Маската се нанася върху главата след последното изплакване на шампоана от косата, престоява се с маската около 3 минути (не прекалявайте, за да не си изгорите косата) след това изплакнете обилно с топла вода.

Ефекта от маската е моментален, ще забележите как косата ви стои по-чиста, няма слепвания, а на сутринта се сресва добре.

Маска за коса с лимон