МАСКИ ЗА КОСА С ЯЙЦА

маска за коса с яйцаЯйчната козметика е балсам за кожата на главата и косата.. Тя изчиства пърхута, заздравява скалпа, възстановява блясъка на косъма и защитава гривата от вредното влияние на атмосферните условия. Безценният витамин В3/РР/,които се съдържа в жълтъка, поддържа цвета на косата и растежа й.

 

МАСКА ЗА КОСА С ЯЙЦЕ ЗА ПО-ИНТЕНЗИВЕН ЦВЯТ

Смесете 1 с.л. накълцан пресен лук с по 2 с.л. мед и жълтък. Разбъркайте съставките и ги нанесете по дължина на косъма.  Покрийте косата с полиетиленова шапка и я завържете със затоплена хавлиена кърпа. След 30 минути измийте с топла вода и шампоан, в който сте добавили 2-3 капки лимоново масло за свежест на цвета.

 

ПОДХРАНВАЩА МАСКА ЗА КОСА С ЯЙЦЕ

Прибавете към два жълтка 3 с.л. масло от арника и 2 с.л. от репей. Смесете съставките и част от маската втрийте в скалпа, а другата разнесете върху косата. Хванете я в найлонова шапка и след 40 минути измийте с шампоан.

 

МАСКА ЗА КОСА С ЯЙЦЕ ЗА ЗАЗДРАВЯВАНЕ 

Прибавете към един жълтък по 1 с.л. зехтин, безцветна къна и коняк. Смесете продуктите и нанесете маската за 40 минути.

 

МАСКА ЗА КОСА С ЯЙЦЕ СРЕЩУ ПЪРХОТ

Смесете 2 жълтъка със сока от 1 лимон и отбройте 3-4 капки репийно /рициново / масло. Нанесете маската за 30 минути.

 

МАСКА ЗА КОСА С ЯЙЦЕ ПРОТИВ КОСОПАД

Към 2 жълтъка прибавете 2 с.л. репийно масло и 1 с.л. рициново, по 1 ч.л. коняк и разтворена в мляко мая. Загрейте сместа на водна баня и я нанесете върху косата. Пъхнете я в найлонова шапка и я покрийте със затоплена хавлиена кърпа. След 2 часа се измийте с шампоан.

Маска за коса с яйце