Маска за изтощена коса

Маска за изтощена коса

Маска за изтощена коса
Изтощената коса губи обем, лесно се омазнява дори само, когато любимия човек прекара пръсти през нея. Друг симптом, че косата ви е изтощена това е бавния и растеж. При някои жени се наблюдава слаб косопад или по-скоро накъсване на косъма, това може да се дължи и поради неправилно хранене. За да върните блясъка на косата си да я освежите и подхраните в дълбочина е добре да си направите подхранваща маска за изтощена коса.

Какво да правя при изтощена коса

Преди да приложите маската за изтощена коса, която ще ви препоръчаме е добре да намалите дължината на косата, това ще и даде нови сили да израсте, ако сте я третирали с бои и сте я изгорели, овехналите краища на косата ще бъдат премахнати. По-късата коса от друга страна се подхранва по лесно!

Маска за изтощена коса

За да си приготвите тази маска за изтощена коса ще са ви нужни няколко продукта налични във всяка една кухня. 1 яйце, 100гр. кисело мляко, един лимон.
Приготвянето на маската за коса е изключително лесно. Съставките се размесват като се изцежда сока на един лимон.

Употребявайте тази маска за коса след първото измиване на косата с шампоан. Втрите добре от маската в корените и продължете по дължината на косъма, намачкайте добре краищата на косата. След това оставете маската да подейства 15 минути и изплакнете косата обилно с вода. Още на мига ще усетите уникалния почистващ ефект от маската, а след втората третата процедура ще започнете да виждате как изтощената ви коса започва да расте по-силна от всякога.

Маска за коса