Маски за подхранване на косата

Маски за подхранване на косата

Студентите месеци през есента и най-вече през водят изтощаване на косата. Косата стои суха, без обем и лесно се накъсва. Маските за коса могат да намалят този ефект ето и предложенията от нас на маски за подхранване на косата през есента и зимата:

Есенна маска за коса:

На равни порции се добавя тиква, жълтък и мед. Маската се прави 2 пъти в месеца.

Зимна маска за коса:

Маската се приготвя от ракия – 200мл;

Около една шепа жито;

2-3 супени лъжици зехтин.

Зимната маска за коса е трудна за приготвяне, понеже отнема много време. В първия етап на приготовление на маската към ракията се добавя житото. Двете съставки се оставят на тъмно и топло място в продължение на 14 дена. След това житото се отнема и към течността се добавя зехтина. Маската се втрива в косата преди всяко къпане. Тази маска за коса е много ефективна, но поради дългия период на приготвяне доста жени я пренебрегват.

Маска за Коса със зехтин:

Продуктите необходими за тази маска са:

1/3 пакетче хума;

зехтин – около една чаша (количество необходимо за да стане кашичка с хумата);

едно яйце;

1 лимон;

Приготовлението на маската започва с прибавянето на зехтина към хумата до образуването на кашичка. Към кашата се прибавя само жълтъка на яйцето, заедно със сока от лимона Съставките на маската се объркват хубаво. Приготвената маска се намазва на леко подсушена коса, поставя се найлонова шапка и се престоява поне един час. Измива се после с шампоан на 2 пъти и накрая с разреден ябълков оцет в една кофичка от кисело мляко и така зехтинът се отмива.

Маски за подхранване на косата