Маска за коса при косопад

косаВсяка жена държи на своята коса, но въпреки голямата ни любов към косата я подлагаме на какви ли не мъчения като например боядисване, изправяне, къдрене и какво ли не още. След като косата изгуби своята здравина се сещаме, че тя има нужда да бъде подържана красива с обем и най-важното мястото на косата е на главата!

Много жени изпадат в състояния на истерия щом забележат косми по четката или възглавницата ако и вие сте от тези жени или не чак истерички, но се притеснявате когато имате косопад то първо трябва да знаете няколко подробности за косопада.

Кога пада косата?

Падането на косата е естествен процес на всеки 120 дни всеки един косъм на главата се сменя. Смяната на всички косми не едновременна разбира се ежедневно се случва да падат по 50 до 80 косъма. Голяма част от тази коса ние не я забелязваме. Ако обаче наблюдавате по-обилно опадване на косата може да става въпрос и за косопад в този случай може да приложите следния лосион против косопад:

Лосион против косопад

100гр. коприва
100гр. листа от латинка (свежи)
100гр. пресни чимширени клонки

Начин на приготвяне на лосиона против косопад:
Трите продукта се накисват в половин литър ракия за 15 дена. Ракията с накиснатите в неч продукти се поставя на тъмно място с температура до 20°C след 15 ден лосиона се прецежда.

За лечение на косопад

Ако искате да използвате лосиона против косопад с лечебна цел е необходимо да правите процедура всеки ден като втривате в корените на косата лосиона след това се отмива като се използва 1 яйце.

За профилактика на косопад

Ако вече вашата коса е заздравяла и вече само на главата където и е мястото а не по четката, може да продължите да прилагате лосиона против косопад веднъж седмично като профилактична мярка.

Ако си поддръжница на маските решението на косопада може да бъде и специална маска

Маска за коса срещу косопад

Хума
Оцет
Мед
Бадемово масло

Начин на приготвяне на маската срещу косопад

Хумата, меда и оцета се смесват в равни количества до образуването на гъста каша, добавят се няколко капки от бадемовото масло. След като се е получила сместа се нанася равномерно върху косата. С маската срещу косопад се стой до изсъхването и след това се отмива с помощта на топла вода и шампоан.

Маска за коса при косопад