ЛЕТНИ ПРИЧЕСКИ

прическиПЛИТКА – Тя направи голямото си завръщане през този сезон съвсем официално. Новото е, че е с монументални размери – сплетена по африкански за още по голяма оригиналност, тя се носи като моден аксесоар и стои перфектно с ефирните летни рокли. За да изпъква по добре, трябва да е хлабаво оплетена, с нехайно стърчащи няколко кичура, придаващи лекота на цялостната визия. Ако ви липсва дължина и можете да си го позволите, не се колебайте да инвестирате в т.нар. екстеншъни, защото наистина си струва.

 

КОК С ФОРМА НА СЪРЦЕ – Лансирана от артиста коафьор Камо, тази прическа безспорно е една от звездите на лятото. Номерът при нея е изтънченият контраст между дългия плътен бретон, покриващ линията на веждите и обемистият кок с форма на сърце. Бретонът е оформен с маша. За останалото са нужни много фиби, гребен за тупиране и голямо количество лак. Тази прическа е напълно достатъчна, за да бъдете забелязани, така че ако решите да я експерементирате, не се нуждаете от никакви допълнителни аксесоари.

 

ОПАШКИ – За всички, изпитващи носталгия по 60-те или просто по юношеството и съпътстващото го безгрижие има добра новина – опашките са отново на мода. На пръв поглед невинно творение, те са первектно решение за плажна прическа. Има една грешка, която в никакъв случай не бива да допускате – пътя в средата, защото така рискувате изцяло да опорочите тенденцията. Другите важни елементи са ластиците, които трябва да са вързани, възможно най-ниско, за предпочитане на височината на обичката на ухото, с цел да бъде избегнат куклинският ефект, смятан за безнадеждно демоде. И още нещо – в никакъв случай не заглаждайте опашките, а точно обратното – навийте ги на големи масури до самия им край с малко стерилизиращ восък. Целта е да се получи леко разчорлен вид, който в момента е суперактуален.

 

АФРИКАНСКА КРАЛИЦА – Зашеметяваща! Това е терминът, които най-добре би могъл да определи тази свръхексцентричност, забелязана на модния подиум. Над лицата на маникенките се издигат гигантски кръгли като глобуси афроперуки. Цветът няма значение – можете да избирате междъ руса, кестенява, рижава, въобще каквато ви хареса. Ако се чувствате изкушени от подобно приключение, по добре идете на фризьор. Защото в конкретния случай се изискват наистина голямо умение и сръчност, които пък са гаранция за страхотен ефект.

ЛЕТНИ ПРИЧЕСКИ

 

МАРКИЗА ОТ 21-ВЕК – Тази прическа изглежда отчайващо ретро, но в същото време е безумно модерна. Старовремският й вид напомня за исторически личности като Мария Антоанета, мадам Помпадур и други галантни красавици от  далечното минало. По впечетляваща все пак е актуалната й страна чрез архитектурата, която ”каската” от коса моментално предава на лицето и въобще на цялата фигура.