Късите прически са на мода

Късите прически са на мода

Много жени се притесняват да кажат чао на дългата си коса, защото се притесняват как ще ги приемат останалите хора в новия им стил – късо подстригана. Все пак мили дами и късата прическа има много предимства освен, че късата прическа остава на мода и тази година.

Освен модерни късите коси се използват много успешно за прикриването на различни недостатъци на лицето. За да се постигне обаче наистина добро прикриване примерно на белег трябва да доверите косата си и вашата прическа на добър стилист.

От друга страна късата подстрижка дава шанс на косата ви да се възстанови, да и придадете нови сили и тя отново сама ще израсте и ще порасне.

На трето място като предимство на прическите в късо е това, че ще са ви нужни по-малко количество маска за коса, шампоани, лосиони и т.н.

Модните тенденции също подкрепят късите прически, редица звезди отрязаха дългите коси и се довериха на прическите в късо.

Особено актуални през идния сезон ще бъдат асиметричните прически с къса коса. Тези асиметрични прически са малко популярни в България, но според водещи стилисти у нас през идните два сезона ще навлизат много бързо. Асиметричните прически могат да бъдат в различни посоки насочени. Примерно един от вариантите е с по-дълга коса отзад и асимитрична дължина в страничните части на главата и най-силно изразена асиметричност в бретон.

В момента много популярно за асиметрична прическа е плавен наклон на бретона от едната страна към другата.

В крайна сметка не се притеснявайте да заложите на късата коса! Вие може да спечелите само – нов стайл, който всеки ще забележи, ще подсилите косата си и ще бъдете модерни!

Прически в късо