Как косата ми да расте по-бързо ?

kosaКак косата ми да расте по-бързо ?

Всяка жена иска да има дълга коса, но през определен период от време се налага една част от дългата коса да бъде подстригана в резултат на изтощаване, обилен цъфтеж или други причина. В последствие трябва да се чака с месеци докато косата достигне отново първоначалната си дължина. Всъщност има начин да осигурите бързото нарастване на вашата коса, това става ако и дадете това, от което се нуждае. Тогава ще усетите как вашата коса се издължава.

 

Витамини за коса:

Косата се нуждае също от витамини и то не малка серия. Косата се нуждае най-вече от витамин Е. Други витамини, които спомагат за бързо нарастване на косата и същевременно и осигуряват красив външен вит са витамините от серия В витамини А и С. Други микро елементи спомагащи за бързия растеж на косата това са цинка и желязото. Яжте храни богати на тези вещества като коприва, спанак, риба. А за заздравяване на косата може да консумирате и соя – богат източник на белтъци.

 

Масаж на скалпа:

Ако искате косата да расте по-бързо, тогава правете редовни масажи на скалпа. Масажа на скалпа може да става в банята под душа или докато нанасяте шампоана. Масажа на скалпа стимулира кръвообращението и подпомага изхранването на косъма.

 

Чистата коса расте бързо:

Добре измивайки косата си вие премахва мазнините и отмрелите клетки в резултата, на което не се запушват порите. Косата е свободна да расте бързо.

 

Премахнете цъфналите крайчета:

Колкото и да ви е къса косата и да не искате, цъфнаталите крайща трябва да бъдат отстранени ако искате да имате хубава дълга коса. Силите на косата ви когато има цъфнали краища е съсредоточена в заздравяването им. Премахвайки тези крайчета вие и давате възможност да расте по бързо и да съсредоточи силите си именно в това.

 

Щадете косата:

Използването на бои, лакове или геловe неизменно води до изтощаване на вашата коса. Не бива да се прекалява с тези химикали. Ако обаче даден повод налага да си направите по специална прическа не забравяте след това да си направите възстановяваща маска.

 

 

Сuлната и здрава коса расте бързо. Грижата за косата ви е първия ключ към красивата и изпълнена с обем и блясък коса. Ако спазвате горните правила ще усетите как само за месец косата ще започне да расте по-бързо по-здрава и по-красива от всякога.