КАК ДА ИЗПРАВИМ КЪДРАВАТА КОСА

 kosaДва са начините, с които можете да изправите непослушната къдрава коса.

Първият, които предлагат професионалистите, е траен и с химикали – с високоалкални продукти. Изправената по този начин, коса държи около 3 месеца. Специалистите съветват дамите да се въздържат от трайното изправяне, защото отслабва структурата на косъма и това може да доведе до накъсването му.

 

Добре е процедурите да се правят без химия – само със сешоар /или преса/, кръгла четка и гел за изправяне. Нанесете го по дължина, докато косата е влажна. Гелът не само изправя косата , но и я овлажнява. След нанасяне на гела идва ред на  сушенето. Поставя се специално допълнение на сешоара, което концентрира топлата струя въздух и улеснява оформянето. Дебелината на четката зависи от дължината на косата – колкото е по-дълга тя, толкова по-дебела трябва да е четката.

 

Как се изправя? Разделете  косата на кичури и ги закрепете с щипки. Започнете изправянето от долните кичури. Всеки се обработва по следния начин –   сресва се с кръглата четка, като сушенето започва от корените към краищата. След като изсушите долните кичури, пуснете горните и повторете процедурата до пълното изправяне на къдриците.