Ефектни къдрици с маша - Прическа

Ефектни къдрици с маша - Прическа

Ако ви предстои излизане или специален повод може да разнообразите прическата си с ефективни и много красиви къдрици. Къдренето с ролки остана в историята, този ефект лесно и бързо може да постигнете с машата за коса. Машата за коса има редица предимства пред ролките за коса едно от най-важните това е бързината с която се достига до желаната прическа, нужни са ви около 15 минути за да накъдрите косата.

При използването на маша има няколко правила, които трябва да спазвате. Едно от най-важните е че когато искате къдрици е най-важно кичура, който ще къдрете да е много добре разресан и да няма сплитания.

Процедурата по образуването на къдрици е много проста нужно е да държите кичура коса с едната си ръка, а с другата по дължината на космите се минава с машата, целта на тази процедура е косата да се затопли. След нагряването на кичура, с машата се захващат краищата на кичура и се завиват в посока към корените.

В зависимост от машата и температурата може да е нужно да задържите 30 секунди, след което плавно отваряте машата и издърпвате в страни от кичура, ще видите перфектно оформен кичур, който дори с разрастване остава къдрав.

Тази процедура се повтаря докато се накъдри цялата коса.

Много от по-неопитните жени оставят прическата си в този вид. Разбира се тези къдрици са хубави, но може да постигнете още по-добър и ослепителен резултат. За да се отпуснат къдриците и да стоят естествено разрешете коса с гребен чиито зъби са широки, топирайте краищата на къдриците. Външната страна на къдриците е добре да бъде изгладена, за целта с помощта на четка и лак за коса се минава през външната страна на къдриците.

Тази прическа ще изненада всичките ви приятели и всички около вас ще останат приятно очаровани!

Къдрици