Предимства на - пияна за коса, гел и вакса

Предимства на - пияна за коса, гел и вакса

С ПЯНА, ГЕЛ, ВАКСА ИЛИ ЛАК ПРИЧЕСКАТА ПРИДОБИВА ФОРМА И ОБЕМ И ИЗДЪРЖА ПО-ДЪЛГО ВРЕМЕ!

Със стилизиращите продукти – пяна, гел, вакса, лак прическата придобива форма, трайност и блясък. Ако сте с тънка коса и искате да предадете обем и линия на фризурата, използвайте пяна или мус. Пяната се слага върху измита и влажна коса и се разнася с гребен. След това се моделира с помощта на сешоар. Не бива да се злоупотребява с дозировката. Ако прекалите, ефектът ще е обратен – твърда и лепкава коса.

Удобството при муса е, че се  нанася върху косъма, а не в кожата на главата и не предизвиква появата на пърхот. На пазара се предлага мус с нормална, силна и супер силна фиксация. Последните две разновидности изсушават косъма и са подходящи за по-мазни коси. За сухи и увредени е добре да се използва специален фиксиращ крем с подхранващи съставки. Нанася се върху чиста и влажна коса, разресва се, за да се разпредели равномерно и се моделира със сешоар.

Когато косата е много мека и прическата не държи, на ход е гелът. С  гела може да ‘’заковете’’ къдриците на гъстата коса и на непослушната пънк подстрижка.

Ваксата ‘’обуздава’’ къдравите и сухите коси и ги подхранва. Съдържа и масла, които заздравяват косъма. В резултат косата  става по-блестяща и по-добре се поддава на стилизиране.

Най-разпространеното средство за оформяне на прически е лакът. Той фиксира фризурата и й придава блясък. С разтворени пръсти повдигнете косата и впръскайте спрея в корените.

След нанасяне на стилизиращи средства косата не се разресва.

Химията в продуктите може да замените с натурални стилизанти. По удобно ще ви е да ги нанасяте с пулверизатор. Вместо пяна използвайте бира. Ще укротите ‘’непослушната’’ коса  със солена вода. Гела за фиксация заменете с желатин. 1/3 ч.л. залейте с половин чаша вода и ги накиснете за 3 часа. Разтопете го на водна баня, но без да кипва. Когато се охлади, го нанесете върху косата. С хидратирая крем ще получите ефекта ‘’мокра’’ коса.