Оцет за здрава коса

Оцет за здрава коса

Един незаменим продукт във всяка една кухня това е оцета. Освен като един от най-добрите продукти за приготвянето на различни дресинги и сосове, оцета помага за премахването на котлен камък от кафе машината и за почистването на петна засъхнали по готварската печка.

Но освен всички изброени домакински предимства на оцета, той може да намери едно достойно място сред домашните средства за разкрасяване. Малко жени  поверяват здравето на своите коси на оцета.

Причината за това е, че е широко разпространено мнението „Оцета остава силна миризма на кисело” и много жени избягват да го използват. Това е вярно за едновремешните оцети. Може да направите един малък експеримент. Нанесете оцет върху косата си и оставете да изсъхне! Сами ще се уверите, че по косата ви не е останала никакви миризма.

Старите баби силно препоръчват употребата на ябълков оцет при изтощена и късаща се коса. В ябълковия оцет се съдържат органични ферменти, които подпомагат заздравяването на структурата на косъма и старателно като зидари попълват нарушенията по дължината на косъма. В резултат на употребата на ябълков оцет не само косата ви става по-здрава, но и се ускорява нейният растеж.

Оцета може да ви помогне да направите косата си мека. За целта е необходимо да изплаквате косата си с оцетен разтвор поне 2 пъти седмично. При къдрави коси е добре тази процедура да се прави поне 3 пъти седмично. В резултат сами ще забележите не само, че косата ви е мека, но и се разресва по-лесно, не се вплита.

За да приготвите оцетения разтвор е добре да спазвате следната пропорция на 300 мл. вода (да не е топла) добавяте 100 мл. оцет. Внимавайте! Оцета има способността да изсушава кожата на главата и да доведе до образуването на пърхот, за да избегнете това преди да изплакнете косата с оцетен разтвор е добре да използвате балсам за коса.

Оцет за здрава коса