Трикове срещу Вечерен глад

Трикове срещу Вечерен глад

Трикове срещу Вечерен глад
Всяка жена, която е била на диета знае „вълчият“ глад, който започва да те обладава след 20ч. Когато сте на определен хранителен режим е важно, да може да се справите успешно с това чувство на глад. С днешната статия мислим да ви представим няколко трика, които ще намалят чувството на глад и ще ви помогнат по-лесно да спазвате вашата диета.

Последното ядене да е с много зеленчуци

Зеленчуците са изключително важна храна не само в балансираното хранене, но и в диетите за отслабване, защото са с ниско калорично съдържание, високо съдържание на минерални вещества и разбира се най-вече богати на фибри. Фибрите притъпяват чувството на глад. Добре е да консумирате броколи, зеленолистни зеленчуци, брюкселско зеле и прочие.

Пийте топла вода или чай

Пиенето на голямо количество течности под формата на вода или билков чай (без захар или мед) ще притъпи чувството на глад вечерно време. Може да пиете билков чай от мента, липа или лайка, които допълнително ще спомогнат организма да се подготви за сън. Водата може да е с лимонов сок.

Измийте зъбите си незабавно след последното ядене за деня

Това е един изпитан и много хитър метод, с който може да претъпите чувството на глад. Идеята тук е, че човек е мързелив и ако хапне пак ще трябва да измие зъбите си, а тази мисъл не му позволява да бръкне в хладилника.