Тридневна диета

otslabvaneТридневна диета Дефиниция

Съществуват доста варианти на тридневната диета, които циркулират в Интернет. Общото между тях е че обещават отслабване с до 4-5 килограма само за 3 дни.

Произход на тази диета

Произходът на тридневна диета не е много ясен. Някои хора вярват, че диетата се е зародила около 1980 г., когато тези видове диети са се предавали от човек на човек. Тридневните диети имат много различни имена, включително експресна диета, диета армия, флот диета, както и много други. Често те са просто тридневни диети.

Най-честата форма на тридневната диета в Интернет включва яденето на голямо количество риба тон и различни зеленчуци през деня, със сладолед всяка вечер.

Тридневна диета – Описание

Има много версии на тридневни диети, циркулиращи, всички с обещанието за значителна загуба на тегло, само за три дни. Има много варианти, които включват какво може и не може да яде през тези три дни. Една диета, дори призовава po време на диетата, за да се пие само вода за първия ден. На втория ден на диета, да се ядат плодове, и се пие само плодов сок, и на третия ден на диета, да ядат само зеленчуци и пие само зеленчуков сок.Това обаче е твърде ограничителна диета и само може да навреди на здравето ви.

Най-честата тридневна диета, е тази, който изглежда е и най-популярната.Тя указва какво да се яде за закуска, обяд и вечеря и въпреки , че е доста строга е поносима за повечето хора , които я ползват.

Тридневна диета Ден 1

 
Закуска: черно кафе или чай, 1/2 грейпфрут, 1 препечена филийка с 1 супена лъжица фъстъчено масло.
Обяд: 1/2 чаша риба тон, 1 парче сух препечен хляб, черно кафе или чай.
Вечеря: 3 грама постно месо, 1 чаша зелен фасул, 1 чаша моркови, 1 ябълка, 1 чаша ванилов сладолед.

Тридневна диета Ден 2

Закуска: 1 яйце, 1 филия сух препечен хляб, 1/2 банан, черно кафе или чай.
Обяд: 1 чаша извара и шест бисквити
Вечеря: две кренвирша, 1 чаша броколи, 1/2 чаша моркови, 1/2 банан, 1/2 чаена чаша ванилов сладолед.

Тридневна диета Ден 3

Закуска: една ябълка, 1 унция сирене, пет тънка солена бисквита марка бисквити, черен чай или кафе.
Обяд: едно твърдо сварено яйце, една филия сух препечен хляб.
Вечеря: 1 чаша риба тон, 1 чаша моркови, 1 чаша карфиол, 1 чаена чаша пъпеш, и 1/2 чаша ванилов сладолед.

Функция
Тридневна диета обикновено обещава, че с диетата ще бъдете в състояние да отслабнете с до 5 килограма за три дни. Диетата постига това с ускоряване на метаболизма, и помага за изгаряне на мазнините. Не изпълнявайте диетата повече от предвиденото време , защото това може да навреди на организма ви.Ако по време на диетата усетите слабост или виене на свят прекратете диетата.

Ползи от тази диета

Има много ползи за здравето , когато свалянето на килограмите е постигнато с умерени темпове чрез здравословно хранене и упражнения. Тридневната диета, обаче, не се счита за умерено темпо и не включват упражнения, или добре балансирана диета. Въпреки, че диетолозите твърдят, че тази диета може да свали 5 килограма за три дни, загубата на тегло най-вероятно да дойде главно от загубената вода в организма. Възможно е да има някаква психологическа полза за бърза загуба на тегло, но ако след това килограмите се връщат светкавично едва ли този ефект ще трае дълго.

Предпазни мерки по време на диетата

Всеки, който обмисля започване на тридневната диета трябва да се консултира с лекар или друг медицински специалист. Дневните нужди на калории, мазнини и хранителни вещества, могат да се различават значително от човек до човек в зависимост от възраст, тегло, пол, и други фактори. Да говорите с лекар може да ви помогне да не предприемате тридневната диета , ако това крие рискове за вашето здраве. Бременни или кърмещи жени трябва да бъдат особено внимателни, когато мисля за започване на тридневната диета, защото когато бебето получава хранителни вещества от майка си, това, което майката е яла може да има значително въздействие върху растежа и развитието на бебето.

Тридневна диета и Рисковете в нея

Винаги има рискове, свързани с всяка диета, но диети , които сериозно ограничават калориите или разнообразието от храни, които се приемат са считани за доста по опасни, отколкото добре балансирани, умерено намалени калорийни диета. Най-често при тридневна диета се приемат около 1000 калории на ден, с някои версии, които стигат до 700 калории на ден. Това е твърде малко, за повечето хора, за да се поддържа добро здраве. Една диета, която съдържа по-малко от 800 калории на ден се счита за твърде рискована за здравето на човек. Много диети с ниско съдържание на калории, носят висок риск от нежелани реакции, като камъни в жлъчката и сърдечно-съдови проблеми. Много диети с ниско съдържание на калории са предназначени само при изключително затлъстяване.Те се използват от хора, които изпитват значителни медицински проблеми, дължащи се на затлъстяване. Тези диети се извършват под внимателното наблюдение на лекарите.

 

Тридневна диета