ТЕЧНА ДИЕТА ЗА ПРОЧИСТВАНЕ НА ТЯЛОТО

ТЕЧНА  ДИЕТА ЗА ПРОЧИСТВАНЕ НА ТЯЛОТО

При течната диета се пият течности веднъж на два часа. По този начин  се изчистват натрупаните токсини в тялото. Отслабващите могат да избират между ограничен брой напитки, включващи вода, домашно приготвени супи, сокове от плодове и зеленчуци .

Според диетолозите, когато тялото на човек се очисти от токсините, то започва да функционира много по добре и метаболизма му се ускорява. Тези промени благоприятстват процесите на отслабване и позволява на хората безопасно да свалят около 10 кг. за 21 дни.

Течната диета се основава на три принципа: почивка, прочистване и обновяване.

Почивката идва чрез намаляване на дъвченето и усилията за смилане на хранителните вещества. Елиминирането на токсините и покоят на храносмилателната система прочистват организма, стимулират процесите на отслабване и възобновяват увредените структури на тялото

Тези които търсят отслабване могат да изберат или двудневен план през уикенда, или седем дневен план, или 21 дневен план на хранене.

В течната диета е включен прием на хранителни добавки съдържащи ензими и прочистващи формули с билки и алое вера.

Препоръчва се и нискоинтензивна физическа активност – ходене, йога, пасивни аеробни упражнения или скачане на въже/батут.

След 21 ден следва внимателно връщане към обичайния режим на хранене, тъй като според диетата ‘’тялото вече се е научило да не толерира преработени и некачествени храни’’, което  гарантира поддържането на постигнатото тегло.

КАКВО МОЖЕ ДА СЕ ЯДЕ

На всеки два часа следващите диетата трябва да пият определена течност, така че в края на деня равносметката е ;

         1200-1500 изпита вода

         900-1200 мл. билков чай

         400 мл. зеленчукова супа

         900 мл. зелена напитка приготвена от зеленчуци и зеленчукови сокове, или плодови сокове.

Така съставена, течността  в диетата осигурява едва 1000 калории и около 2 грама протеини/белтъчини на ден в зависимост от предпочитаните течности. Освен плодове, зеленчуци и наистина много течности диетата не включва почти нищо друго.

Позволените храни са:чесън, бобови растения, моркови, краставици, целина, маруля, зеле, тиквички, повече зеленолистни зеленчуци, домати.

Тъй като при прилагане на течната диета се създават предпоставки за дефицит на есенциалните протеини, мазнини, фибри е добре да се посъветваме с личния си лекар.

{flike}