Полезен ли е сурватъчния протеин за жените ?

Полезен ли е сурватъчния протеин за жените ?

Полезен ли е сурватъчния протеин за жените ?
Сурватъчния протеин е безспорно е безспорно една от най-използваните хранителни добавки сред спортистите, бодибилдърите и фитнес маниаците.  Освен от мъже обаче сурватъчния протеин се използва и от много жени, които посещават фитнес залата. А тези, които не пият протеин се притесняват от покачването на излишна мускулна маса. Къде е истината обаче за сурватъчния протеин и полезен или вреден за красивото тяло на жените е той.

Сурватъчен протеин

Сурватъчния протеин е бързо усвоим протеин, мъжете го пият обикновено преди или след тренировка, за да подхранят мускулите си и да се възстановят. В зависимост от марката на протеина, той има различен състав на аминокиселини. Препоръчват се тези с висока концентрация на L-глитамин и BCAA аминокиселини. Обикновено сурватъчния протеин е под формата на прах за разтваряне, може да има определен вкус – ванилия, шоколад, ягода, банан и други.
Характерното за сурватъчния протеин е ниското съдържание на въглехидрати и мазнини, което го различава от гейнарите.

За или Против сурватъчния протеин за жени

Ако искате да отслабнете и спазвате строги диети, то сурватъчния протеин ще бъде верен ваш помощник по пътя ви за красивото тяло. Сурватъчния протеин е идеален заместител на едно хранене през деня.  В една порция приготвена с ниско маслено прясно мляко може да си набавите около 22гр. протеин (респективно ценни аминокиселини), малко количество енергия, а това ядене ще е бедно на мазнини и въглехидрати идеално за дамите, които са си поставили за цел топ фигура.

Притесненията, че ще натрупате мускулна маса са безпочвени. За да почнете да увеличавате размерите на мускулите не е достатъчно само да пиете протеин, трябва и да се тренира здраво, силовите тренировки и правилната почивка водят до растеж на мускулите.

Сурватъчен протеин за жени