Сини сливи за стройна фигура

Сини сливи за стройна фигура

Сливите са един от най-старите родове плодни дръвчета, които хората отглеждат. В днешно време на базата на селекции са култивирани над 2000 вида сини сливи. Сините сливи са предпочитани заради сладкия си почти меден вкус, голямата полза за здравето на човека и леко натрапчивия приятен мирис.

Сините сливи са широко използвани. В ежедневието те ни служат за храна, в козметиката се използват за приготвянето на шампоани, кремове за лице и прочие а в народната медицина за премахването на мазоли и срещу напукани пети.

Сини сливи в диетата

В днешно време сините сливи са широко използвани от жените в различни диети за отслабване. Причината за широката употреба на този плод е че има силно слабително свойство и по правило, колкото по зряла е сливата толкова по-бързо настъпва слабителният ефект.

Сливите обаче са полезни в ежедневното хранене. За дамите, котио обичат да следят калориите, мазнините и белтъците в храната която консумират ще споделим следните хранителни стойности за сините сливи:

Въглехидрати – 9%
Мазнини – 0%
Белтъци – 0,8%
ВОДА – 89%
Растителни Фибри – 0,5%
Пектинови вещества – 0,8%

Във сините сливи се срещат още и органични плодови киселини като най-добре представена е ябълчната киселина.

Не е за подценяване и съдържанието на витамини и минерали. Сините сливи са перфектен източник на витамини от групата на витамин Б комплекс. Високото съдържание на витамин C помага на организма ни да се бори с летния гриб, а провитамин А е перфектно средство за задържане на летния загар дори и през есените месеци.

Минералните съставки в сините сливи имат своето значение за здравия и красив външен вид на женското тяло. Сливата е един от най-добрия източници на фосфор за здрави кости и зъби. Високото съдържание на желязо помага на дамите, които страдат от анемия. От минералите още добре представени са калий и магнезий, които са ценни съставки за здрава и силна коса.

Диета със сини сливи

Диетата със сини сливи е полезно, но с нея не бива да се прекалява. Силният слабителен ефект на сините сливи помага за по-редовно изхождане, което прочиства храносмилателния тракт и има детоксичен ефект. Освен това с тази диета със сини сливи ще успете да постигнете отслабване с поне 2 килограма, дали ще ги задържите след това зависи от вас.

Диета със сини сливи меню

Закуска – 200гр. зрели сини сливи + 200гр. кисело мляко
Обяд – пилешка пържола на скара
Следобедна закуска – 200гр. сини сливи или сок от сини сливи
Вечеря – пилешко месо на скара със зеленчукова салата
Закуска в 22ч. – 200гр. зрели сини сливи.

Спазвайте това меню в рамките на 3-4 дени и ще усетите мощния ефект на тази диета и както вече спомнехме не злоупотребявайте с нея!

Сини сливи