СЕЗОНЪТ НА НАТУРАЛНАТА КОЗМЕТИКА

СЕЗОНЪТ НА НАТУРАЛНАТА КОЗМЕТИКА

Искате ли да спестите от скъпи козметични продукти? Направете го сега, когато плодовете и зеленчуците са в изобилие. Натуралните маски са ефикасно средство да поддържте кожата си красива, в младежки вид.Те въздействат благотворно на нейния тонус, обогатяват я с витамини и минерални вещества. Едни я омекотяват, други я подхранват, трети изглаждат бръчките.Полезни са за всички видове кожа, но на-вече за проблемната. Могат да се прилагат от 13-14 години до напреднала възраст. Маските се нанасят върху добре почистеното лице, шия и деколте. но не и около очите. Там с леки движения се втрива подхранващ крем. Преди да пристъпите към разкрасяващата  процедура, тествайте за алергия. Нанесете малко количество от маската в ямката на от вътрешната страна на лакътя.

Изчакайте 10-15 минути и ако не възникне зачервяване, сърбеж или парене, може да действате. Ефектът ще бъде по-голям, ако предварително сте направили парна баня на лицето си. Маските се прилагат не по-често от 1-2 пъти седмично. Приготвят се непосредствено преди нанасяне от свежи и добре измити плодове или зеленчуци. Ако ви остане излишно количество, не го съхранявайте за допълнително ползване. Меките плодове се намачкват с дървена или сребърна лъжица в стъклен съд, твърдите се режат на резенчета или се настъргват на ренде. Всяка маска се състои от основа/каолин, яйчен жълтък или белтък,овесено брашно,подхранващ крем/. Пропорцията е 1:1. Допълнителните компоненти се нанасят самостоятелно. След нанасянето на маската се отпуснете и почивайте 15-20 минути. След това измийте с вода със стайна температура и през следващите 2-3 часа не ползвайте козметика. Нека кожата си почине.

КОЙ ПЛОД ЗА КАКВО Е –

КАЙСИИТЕ – успокояват кожата

ДИНЯТА – подхранва, хидратита, тонизира.

ЯГОДИТЕ И МАЛИНИТЕ – избелват, хидратират, оздравяват.

ПРАСКОВИТЕ – тонизират, омекотяват, изглаждат бръчките.

ЯБЪЛКИТЕ – хидратират и подхранват.

ВИШНИТЕ – свиват порите и оздравяват кожата.

БАНАНЪТ – тонизира, избелва, омекотява и изглажда бръчките. Подходящ е за спешна помощ при неочаквана визита или важна среща.