РАЗДЕЛНО ХРАНЕНЕ

РАЗДЕЛНО ХРАНЕНЕ

Отделното хранене, внедрено редом с постепенното прочистване на тялото от ненужните вещества – това е път за завръщане на тялото към живот.  Храносмилането, като сложен биохимичен процес, при отделното хранене се извършва в храносмилателната система в чисти условия и с най-малко количество изразходвани природни храносмилателни реактиви – хормони, ферменти, стомашен сок. Известно е, че 50% от биоенергията на организма се изразходва от зрението, а другите 50% – от цялата  останала жизнена дейност.

Именно тези 50% трябва да се научим правилно да  използваме. При задръстването на тялото с ненужни вещества 40%/ от 50%/се изразходват от храносмилането и за обезвреждане на хранителните токсини – за така наречената вътрешна екология, а останалите 10%са и за движение, и за разум, и за борба със стресовете, и за победно шествие сред милиарди микроби. И все пак, откъде е най-добре да се вземат резервите за подобряване на здравето? Да помислим логически. И веднага ще ни стане ясно. Трябва да се намалят разходите за храносмилане и по възможност да се изключи хранителната и лекарствената интоксикация. По този начин се освобождава огромно количество биологическа енергия. Всички пречиствателни системи започват да функционират с по малко пречки и да участват значително по-добре в осигуряването на организма с жизненост. Пречистването на организма става чрез разделното хранене. Опитът показва, че  такъв подход осигурява най-вероятната  чистота на тялото – ” вътрешна екология”. Нека си спомним  думите на великия учен В.И. Вернадски : ”Нито един вид не може да живее сред създадените от него отпадъци.” А ние се опитваме да живеем с концентриран лекарствен допинг.

Разделното хранене предвижда отделяне на белтъчното меню от въглехидратното – с интервал от 2 часа.Обикновено това са и 4 и 6, а понякога и по-вече.Храносмилателната система е сложен химически комбинат с няколко” цеха.” – уста и хранопровод, стомах, дванадесетопръстник, тънки черва, дебело черво. Всеки” цех” обработва храната с реактиви, присъщи само на него.Всеки ”цех” има своя химическа среда и е отделен от другите с чувствителни клапи – ”затваряща арматура”. Смесването на храни посредством безгрижното кулинарно изкуство пречи за постепенното й смилане, пречи на дейността на клапите. Създава се ситуация при която се смесват химическите реактиви в ”отделните сектори на храносмилателната система и се променя лигавицата на стомаха, на дванадесетопръстника, на тънките черва. Не смляната храна задръства дебелото черво и е причина за изхвърлянето на хранителни буци в обратна посока. Осуетяването на дейността на клапите и смесването на храната е най-страшния бич за здравето на човека. Под натиска на  смесената храна в дванадесетопръсника става възпаление на панкреатичните и жлъчни канали. Така възникват гастроентерологичните заболявания и много други болести, като вследствие на чревна интоксикация.

100 грама бульон се смила с разход на  биоенергия 30 пъти по-вече, отколкото 100 гр. месо. Изглежда, че месото, като природен продукт, се разгражда по-добре именно в природния си вид – с определена доза разтворими и неразтворими белтъчини и баластни вещества. Не включваме бульона в схемата на хранене. По добре е да се приготвят супи и борш в постен вид.

Да се намали консумацията на мляко и млечни продукти. Първо да се има предвид теорията за непоносимостта на човека към млякото, поради липсата в организма на ферменти за разграждане на млечната захар и млечния белтък. Второ, защото сега именно чрез кравето мляко Земята особено активно ни връща хербицидите и пестицидите. Броят на елементите в млякото, отравящи човека, надвишава 60. Възстановяването на здравето трябва да започне от елиминирането на всички млечни продукти и пречистването на червата от сметището не смляна храна, натрупано от години в дебелото черво.

РАЗДЕЛНО ХРАНЕНЕ