РАЗДЕЛЯЙ ПРОДУКТИТЕ И ЩЕ УПРАВЛЯВАШ ТЕГЛОТО СИ

РАЗДЕЛЯЙ ПРОДУКТИТЕ И ЩЕ УПРАВЛЯВАШ ТЕГЛОТО СИ

ТОВА Е ОСНОВНИЯТ  ПРИНЦИП НА ПОПУЛЯРНАТА ДИЕТА ‘’БЕВЪРЛИ ХИЛС’’ В КОЯТО ПЛОДОВЕТЕ И ЗЕЛЕНЧУЦИТЕ СА ИЗДИГНАТИ НА ПИЕДИСТАЛ.

Популярната диета “Бевърли Хилс” е разработена от своята авторка Джуди Мейзъл на основата на много плодове и зеленчуци. Но към тях се добавя и всички други хранителни групи, за да не страда организмът от липсата им. Различието е в правилата за съчетаването им. Диетоложката включва в препоръчителното си меню  ананаси и манго, но препоръчва на почитателките си от другите региони да ги заменят с не по малко полезните дини и пъпеши.

Просто 3 седмици  трябва всеки ден да ядете само храни от една група – плодове, зеленчуци, млечни продукти, ориз или месо. Но със сигурност на такава програма са в състояние да издържат само звездните клиентки на диетоложката, които са готови на всичко в името на перфектните си фигури. Не е необходимо да  спазвате диетата стриктно, най-важното е съчетаниетона продуктите.

ПРАВИЛА:

   1 . Въглехидратите може да се смесват само с въглехидрати, белтъчините – с белтъчини. Само веднъж на ден можете да си позволите микс от въглехидрати и белтъчини, а след това храната ви трябва да съдържа 80% белтъчини.

   2. Мазнините може да се съчетават и с белтъчини, и с въглехидрати. Това означава, че на обяд може да ядете ориз с нерафинирано олио или сандвич с малко масло.

   3. Плодовете трябва да се консумират самостоятелно, един вид не трябва да се смесва с друг.

Диетоложката препоръчва след сън да хапнем някакъв плод, съдържащ биологично активни вещества, които активизират намаляването на теглото. Такива са дините и пъпешите.

Друг вид плодове може да хапнете едва час след сутрешната закуска. Въглехидратната храна е разрешена два часа след плодовете. Не сте издържали и сте хапнали чипс. Не се тревожете дините ще ви спасят. Изчакайте 2-3 часа след прегрешението и хапнете от сочния плод. Благодарение на съдържащите се в него магнезий и калий, той ще изведе излишните течности, които солените храни задържат в организма. А ако сте хапнали  нещо мазно, след 1-2 часа хапнете ананас. В него се съдържа веществото бромелайн, което подпомага разграждането на мазнините.

ПРИМЕРНО МЕНЮ:

ПРЕДИ ЗАКУСКА – купичка диня или пъпеш, а след час изпийте чаша сок от тези плодове, подправен с лимонов сок и щипка захар.

ЗАКУСКА  /след 2 часа/ – овесена каша с печена тиква, ориз със зеленчуци или препечена филийка с масло.

ОБЯД – тиквена крем супа от зеленчуков бульон, салата от тиквички и броколи и 60 гр. печено телешко филе.

16  ЧАСА – купичка кисело мляко или резенче кашкавал.

ВЕЧЕРЯ – чаша айран и 2 с.л. извара с филийка пълнозърнест хляб.