Разделно хранене

Разделно хранене

Разделното хранене според различни диетолози е разковничето за една красива фигура. Разделното хранене помага на организма да усвой по добре хранителните вещества, заедно с това олекотява химичните процеси на разграждане на храната и олекотява смукателна функцията на червата. Правилата в разделното хранене се основават на разделяне на основните хранителни вещества на: белтъци, въглехидрати и мазнини.

1. Според разделното хранене не бива да се смесват храни с концентрирани белтъци и такива които имат концентрация на въглехидрати в тях. Пример за високо концентрирани белтъци са: сирене, месо, яйца, ядки и др. според разделното хранене те не бива да се смесват с хляб, зърнени храни или сладки, които са храни с високо съдържание на въглехидрати.

2 .Не бива да се ядът храни съдържащи мазнини с такива с високо белтъчно съдържание. Мазнините потискат отделянето на някои стомашни ензими и възпрепятства пълното усвояване на цените протеини.

3. Разделното хранене не допуска яденето на белтъци с плодове и то най-вече киселите и тропичните плодове като: джанки, ябълки, портокали. С тези плодове не бива да се консумират орехи, месо, яйца и т.н.

4. Ако сте решили да спазвате наистина разделното хранене, то трябва да спазвате и четвъртото правило, а именно да не консумирате въглехидратна и кисела плодове заедно. Това значи да не ядете едновременно хляб, картофи, грах, банани с лимон, портокал, грейпфрут и други кисели плодове.

5. Друг полезен съвет е да не ядете пъпеш или банан с други видове храни.

Разделно хранене