Диета с ябълки – перфектната диета за есента

Диета с ябълки – перфектната диета за есента

Диета с ябълки – перфектната диета за есента
Прехода между лятото и есента става все по-бърз и организма ни трудно може да се адаптира от горещината към студа. Въпреки това ние все още се намираме в умерения климатичен пояс и въпреки, че все по-бързо есента започва да отминава покрай нас е добре да се съсредоточим върху един от най-вкусните есени плодове – ябълката.

България е един от традиционните производители на ябълки. В България се отглеждат над 600 вида ябълки, а още допълнително над 200 други сорта се внасят, за да задоволят нуждите и капризите на българските потребители. Ябълките са не само вкусен плод, те са и идеално за нашето здраве. Препоръчва се консумацията на поне 2 ябълки на ден през есенния период.

Ябълките са богати на витамини. Те съдържат витамини Ц, Е, А, богати са и на минерални вещества като Фосфор, Калций, Кали, Магнезий и Желязо. Диета с ябълки е полезна за хора страдащи от желязо дефицитна анемия, проблемни или лениви черва и за всички тези от вас които искат да отслабнат с поне един килограм.

Диетата за отслабване с ябълки

Диетата продължава четири седмици, но във всяка седмица само по един ден. Основата на диетата е много проста. Сутрин се хапва нормално, най-добре мюсли с ниско маслено мляко, но ако сте решили да закусите и с палачинка с течен шоколад няма да е фатално. От обяд започва същинската диета, а тя се състои в следното винаги, когато почувствате, че сте гладни изпивате една чаша топла вода и изяждате една средна по-големина ябълка и така повтаряте процедурата докато си легнете. На следващата седмица отново си избирате един ден и повтаряте този диетичен режим.

Диета с ябълки