ПРЕБОРЕТЕ НАСТИНКАТА СЪС СУШЕНИ ПЛОДОВЕ

плодовеФУРМИ – Фурмите са голям източник на енергия. Те съдържат всички витамини, освен витамин Е. Най-голямо е  съдържанието на витамин В5, който повишава работоспособността и усилва концентрацията и вниманието. Във фурмите  има вещества, които по своята структура са близки до аспирина. Древните лечители  са ползвали фурмите за лечение на настинка и главоболие.

 

СУШЕНИ СМОКИНИ – Сушените смокини нормализират дейността на щитовидната жлеза и предотвратяват много заболявания. Сушените смокини съдържат ферменти, които стимулират храносмилането. В народната медицина сушените смокини се използват в народната медицина за унищожение на стомашни паразити и за лечение на бронхит.

 

СТАФИДИ – Стафидите съдържат много калий и магнезий. Стафидите добре се усвояват от организма и притежават лечебни свойства. Те се препоръчват при заболявания на сърдечносъдовата система. Препоръчват се за подсилване на имунитета

Стафидите съдържат много бор, които предпазва от остеопороза.

 

СУШЕНИ КАЙСИИ – Сушените кайсии помагат на децата да растат и укрепват организма на възрастните. Сушените кайсии съдържат захар и органични киселини, провитамин А, витамините С и В. Богати са на калий и  желязо. Сушените кайсии се използват при затлъстяване, болести на сърдечносъдовата система, отлично прочистват стомаха.

 

СУШЕНИ СЛИВИ – Сушените сливи са богати на баластни вещества, витамини от групата В. Сините сливи повишават устойчивостта на организма към стрес. Препоръчват се при запек.

 

Всички сушени подове са доста концентрирани, затова трябва да се консумират умерено. Особено смокини и фурми – ако ги хапваме в по-големи количества могат да предизвикат главоболие.

Сушени плодове