5 правила за правилно хранене

5 правила за правилно хранене

В летните жеги красивото тяло ви помага от една страна да съблечете повече дрехи с което ще се спасите от горещините, а от друга страна да се почувствате привлекателна и ще накарате мъжете да ви обръщат повече внимание.

5 правила при хранене:

1. Намалете белия хляб или дори го спрете. Белия хляб е една от най-вредните храни тогава, когато искате да отслабнете. Може да го замените с ръжен или пълнозърнест За пълнозърнестият хляб трябва да знаете, че съдържа същите въглехидрати и мазнини, както белия. Основната разлика между пълнозърнестия хляб и обикновения се крие в начина на приготвяне на брашното. При пълнозърнестия хляб се смила цялото зърно, а при белия се отстранява външната ципеста обвивка на семето, В тази обвивка се съдържат най-важните минерални вещества. Именно поради тази причина се препоръчва яденето на пълнозърнест хляб.

2. Не бързайте с храненето. Спокойното хранене осигурява правилна механична обработка в устната кухина. Не добре сдъвканата храна води до редица стомашни проблеми. Старайте се да сдъвчете поне 15 пъти храната преди да преглътнете.

3. Не преяждайте ! Колкото и да е вкусна храната не бива да се насища стомаха до край. Това води до неговото разширяване което от своя страна води до образуването на корем, Когато сте сити преустановете храненето.

4. НЕ се хранете прави или легнали.

5. Не гледайте телевизия докато се хранете.

5 правила за правилно хранене