Пиер Дюкан протеинова диета - Фаза 1

dieta proteinovaПреди да започнете с диетата на Пиер Дюкан трябва да се информирате какво представлява хранителния режим на д-р. Пиер Дюкан. Да прецените сами дали ще успеете да се справите с целия цикъл и да хвърлите бързо преглед на всичките четири фази от диетата на Пиер Дюкан.

Първа фаза на Пиер Дюкан

Тази фаза е изненадваща за организма през нея организма се подлага изцяло на прием на белтъци и почти няма калории. Тази фаза продължава различен период от време между 3 и 10 дни. Като продължителността на тази първа фаза от диетата на Пиер Дюкан, зависи от предходния ви опит с диети. Една допълнителна информация с която трябва да се съобразите е, че през тази фаза се ядът само естествени белтъци не и под формата на аминокиселини или други изкуствено създадени протеини.

Позволени храни богати на протеини:

Месо – наистина това е може би най-добрия източник на лесно усвояеми протеин за организма. Не всяко месо обаче е полезно, когато опазвате протеинови диети, каквато е и на Пиер Дюкан. Богати на протеини са пилешкото и пуешкото месо особено подходящи са гърдите на пернатите животни. Когато използвате месото на птиците отстранете кожата. Добре е телешкото месо но от млади животни и без излишни мазнини, колкото по възрастно е животното намалява протеина в месото му и се увеличават мазнините.

Яйца – ограничавайте се с до едно яйце максимум две на ден. Ако нивата ви на холестерол са високи може и да не използвате яйца няма да е фатално. Богати на протеини е белтъка на яйцето докато жълтъка също е много полезен но не и за целта на тази протеинова диета на Пиер Дюкан.

Риба и морски дарове – Ако сте любители на тези храни значи тази протеинова диета ще ви хареса! Може да си консумирате риба и морски дарове колкото си искате.

Млечни продукти
– Както знаете млечните продукти като прясно мляко, кисело мляко, но са и и богати на мазнини. Поради тази причина ако консумирате млечни продукти те задължително трябва да са обезмаслени.

Докато сте в първа фаза на протеиновата диета на Пиер Дюкан трябва да пиете много вода! Препоръчва се да пиете минимум 1,5л. вода на ден!

Примерен ден от протеиновата диета на Пиер Дюкан

Протеинова закуска

– 2 яйца без жълтъка
– едно максимум две кисели млека обезмаслени
– Овесени трици

Протеинов обяд

– пушена сьомга – 50гр.
– 4 пушена шунка най-добре пилешка
– обезмаслена извара

Протеинова вечеря

– две яйца
– две кисели млека
– пилешко (печено без мазнина или на скара)

През първата фаза се свалят обикновено до около 2 най-много 3 кг.

Протеинова диета на Пиер Дюкан