Отслабване след раждане

otslabvane sled rajdaneДокато жената е бременна е нормално да качи килограми. Обикновено качените килограми по време на бременността са между 10 и 20 килограма над нормалното тегло на жената преди бременността. След като обаче жената роди тя задържа по-голяма част от натрупаните по-време на бременността килограми и и е трудно да отслабне след това. В резултат на това много жени изпитват притеснения и най-вече стрес от “излишните килограми”.

Процеса на отслабване след раждане е индивидуален за всяка жена и няма конкретна формула или рецепта как да стане това по-бързо. Въпреки това, ако месец след раждането килограмите са ви в повечко и изглеждате, че все едно още не сте родила може да потърсите специализирана помощ.

 

За да изчистите излишните килограми натрупани през бременността е необходимо да вземете реални действия. Много важно е да знаете, че отслабване с диети след раждане е недопустимо. Прилагането на диета след раждането с цел отслабване може да доведе до спиране на кърмата и до влошаване на вашето състояние. След раждането е необходимо майката да се храни със здравословна и в същото време засищаща храна осигуряваща висок прием на белтъци, витамини и минерали.

 

За да ограничите все пак натрупването на нови мазнини и да започнете малко по-малко да отслабвате след раждането се ограничете да приемате газирани напитки, сладки и тестени продукти особено хляб. За препоръчване е да се приемат повече плодове, зеленчуци, риба, пилешко месо, пълнозърнести храни, мюсли, прясно и кисело мляко. Това съвет, които може да послужи не само за жените, които искат да отслабнат след раждането, но и за тези които искат да са слаби и стройни с добро здраве цял живот.

 

Комбинацията между приема на горе изброените храни и упражнения дават доказани резултати когато целта ни е да отслабнем. Ако по време на бременността не сте правили упражнения то след раждането е добре да започнете с няколко леки упражнения, които малко по-малко да възстановят нормалната мускулна активност на организма ви. Тежи физически упражнения като бягане, скачане изкачване на стъпала са ефективни в борбата с килограмите, но след бременността организма е изтощен и подобен стрес може да има нежелани последици върху здравето Ви.

 

Много е важно да имате търпени и да знаете, че отслабването след раждането е персонално явление. Има майки, които веднага след раждането губят килограмите си и други които в рамките на години се опитват да отслабнат до килограмите преди бременността. Тялото на всяка жена е различно. НЕ се стремете да приличате задължително на Мария, Иванка, Теодора или която и да е друга ваша приятелка, защото вие сте уникална сама по-себе си!

Отслабване след раждане