Отслабване с ябълки

Отслабване с ябълки

Модерна е тенденцията да се говори за отслабване и преди всичко за отслабване с хапчета, малко от хората се сещат да потърсят отслабване сред естествените природни продукти, които доказано са много по-полезни за здравето на организма от всички хранителни добавки за отслабване! Един от най-добите плодове за отслабване това са ябълките.

С ябълки може да се отслабне, защото всички ябълки съдържат малко калории и точно на противоположната страна всички ябълки съдържат много фибри, които ни карат да се чувстваме сити. Ябълките както повечето плодове не съдържат мазнини. Всички тези характеристики на плода го правят идеален за здравословното хранене и за прилагането им в различни диети за отслабване.

Всички сортове ябълки са подходящи не само за отслабване. Те ни помагат да се справим по-лесно с настинките, защото съдържат антиоксиданти. Сравнително богато е и съдържанието на витамин C в ябълките, а минералите като калций, магнезий спомагат за повишаването на енергичността на организма.

Учени от университета в Манчестър са установили, че ако всеки ден се хапват по пет ябълки, при хранителен план с малко калории, ще постигнем много успешно отслабване, в сравнение със същата диета, но без ябълки. Диетата за отслабване с пет ябълки се състои в това, че се изяжда по една ябълка преди всяко ядене (закуска, обяд и вечеря) и по една ябълка в рамките на деня, когато изпитаме силен глад. За целта на тази диета с ябълки е необходимо да се консумират сурови, не печени или варени както е при други диети. Причината за това е, че при термична обработка на ябълките те губят част от своите здравословни способности и не могат да се използват с цел отслабване.

Тайната на отслабване с ябълки

Една от основните тайни, които се крие в отслабването с ябълки, това са фибрите. Ябълките са богати на естествени фирби, а те от своя страна водят до усещане за ситост. Поради тази причина ябълките са много подходящи продукт за постигане на желаната цел – отслабване.

Друго голямо предимство на всички ябълки е високото водно съдържание. За да имаме здравословно отслабване е нужно да се грижим за това да не се дехидратира организма ни. Това е често срещано при много от по-строгите диети. Високото съдържание на вода в ябълката от една страна е полезно с това, че допълнително изпълва стомаха с течност и води до ситост, което много добре, когато искаме да постигнем отслабване, от друга страна това е важно за водния баланс на организма!

Отслабване с ябълки