Отслабване с мюсли

Отслабване с мюсли

Отслабване с мюсли
Мюслието се води като една от здравословните храни, която е безценен помощник в опитите ни да постигнем отслабване. Мюслито не е монохрана, а точно обратното тя представлява микс от много различни зърнени култури обикновено съчетани с плодове или мед, за по-добър вкус.

Мюсли като храна за отслабване

Основната съставка в мюслито това са овесените ядки, към тях може да има добавени трици, ленено семе, люспи от царевица, слънчогледови семки и прочие. Както може би ви е известно зърнените храни представляват ценен източник на минерали поради, което диетата за отслабване с мюсли се приема за здравословна. Мазнините, които се съдържат в техническите култури са малко (изключение правят слънчогледовите семки и лененото семе). В зависимост от вида на мюслито то може да съдържа различни видове ядки – лешници, орехи, бадеми. Може да съдържа и сушени плодове. Калориите в 100 грама мюсли са около 350, но те са с различна продължителност на отделяне и осигуряват поетапното отделяне, а не максималното еднократно освобождаване на енргията.

Мюслито е ценна храна във всяка една диета, защото освен, че съдържа минерали и витамини изключително важни за организма мюслито съдържа и фибри. Фибрите попаднали в стомаха го карат да се чувства сит и по този начин регулират апетита.

Отслабване с мюсли и мляко

Най-често, когато консумираме мюсли било то в диета за отслабване или друг здравословен хранителен режим, ние си го приготвяме с кисело или прясно мляко. По-малко хора предпочитат да си приготвят мюслито с натурален сок. Разбира се това е въпрос на личен избор и вкус. Ако обаче сте решили да минете на диета за отслабване с мюсли, задължително трябва да използвате ниско маслено мляко за приготвянето му.

Диета за отслабване с мюсли

Изпълнението на диета за отслабване с мюсли е проста и в същото време доста ефективна. С нейна помощ ще успеете да свалите около 2-3 килограма за месец. За да изпълнявате правилно диетата за отслабване, трябва да спазвате две прости правилна.
Всяка сутрин в 8 и 30 се закусва с 50гр. мюсли в 200гр. краве кисело мляко с масленост 2%., и всяка вечер точно в 20.00ч. е последното ядене, което съдържа отново 50гр. мюсли в 200гр. кисело мляко само, че този път с масленост 0.1%.

Обикновено след вечеря благодарение на фибрите в мюслито не се изпитва глад. Но ако корема „ви престърже” добре е да пиете топли напитки – чай, преварена вода.

Друга подробност за тази диета за отслабване е, че ако през деня нямате достатъчно енергия сутрин може да се подхраните допълнително с една лъжица мед.

През деня е добре да се пият много течности, но да се изключат изцяло газираните напитки и алкохола.

Отслабване с мюсли