Отслабване с L-carnitine

Отслабване с L-carnitine

Всяка жена, която поне веднъж е направила усилие да отслабне се е подлъгала да тръгне по пътя на хранителните добавки за отслабване. Опитват се различни хапчета и таблетки за отслабване, но без голям ефект. Единственият продукт с доказано действие за изчистване на подкожните мазнини и трайно отслабване се нарича L-carnitine.

Историята на L-carnitine

Л-карнитина е изолиран за първи път през далечната 1905 година. За първи път това вещество е установено в мускулите. Следва едно продължително изследване на молекулата, правят се редица опити за изясняване как се образува в организма и за какво служи. В днешни дни това е едно от веществата, което е изследвано най-обстойно.  В резултат на изследванията започва да се синтезира вече и изкуствен L-carnitine, който се използва като хранителна добавка. Употребата като лекарство на тази хранителна добавка започва през 1982г. почти 80 години след като е открит за първи път.

Ако трябва най-общо да кажем какво е L-carnitine, това е аминокиселина.

L-carnitine в тренировките за отслабване

Безспорно най-широко използвания суплимент за отслабване и изграждане на релеф в бодибилдинга е L-carnitine. Без значение от пола, тази добавка е перфектна. Действието и е просто изкарва мазнините и ги вкарва в мускулите, а последните ги използват като източник на енергия. Проста формула за добри резултати.

За да имате обаче максимален ефект от L-carnitine и да постигнете максимално отслабване е нужно да тренирате усърдно. Колкото по-тежка е тренировката толкова ефекта на хранителната добавка е по-голям и ще извлечете максимален ефект от L-carnitine.

Видове L-carnitine

Ако сте решили да приемате тази добавка като допълнение към вашата диета и тренировка за отслабване е добре да се замислите под каква форма да приемате L-carnitine. Ние лично ви препоръчваме течната формула, защото се усвоява много по-лесно и в по-голяма степен от храносмилателната система. На второ място подреждаме прахообразния L-carnitine. Той се разтваря във вода и отново има висок % на усвояване. Най-неподходящ за прием по наше мнение е L-carnitine на таблетки. Причината за това е по-ниския процент на усвояване и наличието на допълнителни вещества като нишесте, които замърсяват таблетката, правят я трудна за усвояване, а при по-евтините и ниско качествени марки може да имате проблеми със стомаха.

Трябва да запомните за да има ефект от L-carnitine трябва да спортувате!

Отслабване с L-carnitine