Отслабване с кофеин

Отслабване с кофеин

Отслабване с кофеин
Кофеина е широко използвана съставка в много от хранителните добавки за отслабване. Причината за широката му популярност сред тези добавки е факта, че кофеина стимулира изгарянето на мазнини, повишава съсредоточаването, а кофеина е широко достъпен и може да бъде набавен дори и без да се купуват хапчета за отслабване, а просто да се пие силна доза кафе.

Източници на кофеин

Повечето хора знаят, че кофеин се съдържа преди всичко в кафето. Но има много и различни растения в чиито листа и плодове се съдържа кофеин, освен в кафените зърна кофеин се съдържа и в листата на черния чай, гураната, какаото и пр. Кофеина представлява ксантинов алкалоид, това е природен пестицид. Растенията го използват, за да се защитят от различни видове насекоми.

Източници на кофеин в нашата хранителния ни режим са: Кафе, чай от определени растения, шоколад особено черен шоколад, газирани напитки като колата и пр.

Защо се отслабва с кофеин

При хората кофеинът действа като стимулант на централната нервна система. Употребата му води до стимулирането на невроните, до учестяване на сърдечната дейност, повишена активност в мозъчната кора. В резултат на това, човек се стимулира да изразходва повече калории, повишава се двигателната активност, след като се изпие едно кафе, човек има нужда от движение, динамика, което допълнително увеличава калориния разход. Това е и основната причина да се постига ефективно отслабване с кофеин.

Кофеина е първото и все още запазило статута си на легално средство за отслабване, което се ползва при културите. Обикновено хората, които се занимават професионално с бодибилдинг преди тренировка изпиват силна доза кафе, която да им набави нужното количество кофеин, за да имат максимална съсредоточеност по време на тренировка и да повишат калориини си разход, по този начин да се изчистят мазнини и да се оформи релефа на тялото.

Доза кофеин за отслабване

Отслабването с кофеин е ефективно при максимално насищане на организма с кофеин. Ако имате нужда и вие от отслабване е препоръчително сутрин на гладно да изпиете едно кафе, след това да закусите, по обяд още едно кафе и ако имате възможност и не ви пречи следобеда още едно кафе. Имайте предвид, че човек се адаптира към кофеина и го прави зависим, което означава, че след определено време дозата кофеин, която приемате няма да бъде ефективна и за да постигнете отслабване ще трябва да повишите приема на кофеин.

Кой не бива да отслабва с кофеин
Кофеина е противопоказателен за хора страдащи от хипертония (високо кръвно), също така не се препоръчва употребата на кофеин от лица на възраст под 18 година, лица страдащи от психични разстройства и алергия към кофеина също не бива да разчитат на този метод за отслабване. Добре е преди да пребегнете към този метод за отслабване да се консултирате с вашия личен лекар.

Отслабване с кафе