отслабване с 5 кг.

отслабване с 5 кг.

Много от жените не обичат строгите диети или пък тежките физически натоварвания, но все пак искат да отслабнат. За тези мили дами ще кажем, че няма да успеете да свалите нито килограм ако не положите усилия. За да говорим за отслабване това означава не само да свалим килограмите, но и след приключване на специалния режим, килограмите с които сме отслабнали да не се върнат обратно. Това е и най-трудната задача.

За да успеете да отслабнете ще е нужно да положите усилия в спазването на дневен режим. Обикновено, за да постигнете това отслабване с 5 килограма ще е нужно да имате свободно време. Нашия режим включва ежедневни упражнения и диета.

Три дневен режим на отслабване

Отслабване с 5 кг. ежедневна програма
Началото на режима за отслабване започва със ставане в 8 и 30ч. Започва се денят с една супена лъжица мед разтворена в чаша вода. След това се започва със сутрешни упражнения, които не само ще ви помогнат да се събудят, но и редовното им изпълнение ще ви помогне да постигнете по-бързо отслабване.

Упражнение сутрин

Клякане – направете 3 серии от по 20 клякания. Между сериите правете кратки почивки от по 1.30 минути.
Повдигане на пръсти – повдигнете се 50 пъти. Повторете това упражнение поне в три серии.
Раздвижване – направете кръгови движения на всички стави, за които се сетите в рамките на 1 минута.

На много от вас тези упражния може да им изглеждат смешни, но те дават един начален тонос на организма ни и ще ни усигорят един много приятен старт на деня.

След сутришната тренировка около 10ч. се закусва. Тази закуса се състои от половин краставица, 100 грама сирене и една фили пълнозъест хяб. Целта ни нека да не забравяме е че е отслабване.

След сутришната закуска се прави една разходка. Добре е разходката да прокдължи поне 2часа. Активното движение е най-добрия начин да се постигне отслабване. Вярно е, че разходките не са толкова ефективни в отслабването както тичането, но нека не забравяме, че този режим е изготвен за хора, които искат да свалят килограми и не са успели по друг начин. След края на разходката около 12 – 12.30ч. се прави обяд. Обяда също е диетичен. В него се включва 75гр. мюсли и 300гр. кисело мляко добре е да е ниско маслено, не по-високо от 2%.

След обяда не се ляга да се дремни. Препоръчително е до към 14ч. да се чете книга, списание или да има активна мозъчна дейност. Сред дейностите не се препоръчва да се гледа телевизия или да се сяда пред компютъра. Около 14ч. се прави една лека закуска хапват се бадеми или лешници (100гр.).

Упражнения за отслабване – следобедни

Следва най-трудната част от режима за отслабване с 5 кг. Тази група упражнения са по-натоварващи от сутрешните.

Първото упражнение с което се започва са лицеви опори. Много от специалистите твърдят, че лицевите опори е добре да се правят в по-късен етап, но от личен опит ви давам този съвет започнете с това упражнение. Вярно, че то не е типичното упражнение за отслабване и много жени не обичат да правят лицеви опори, но те натоварват и стягат голяма част от мускулите на ръцете, гърба, гърдите и корема.

Второто упражнение е подскоци и лягане. Изпълнението му е малко сложно. От изправена позиция се кляка, а след това се ляга и по-най-бързия начин се изправяте и подскачате и повтаряте цялото упражнение. Добре е да правите това упражнение за отслабване колкото се може по-бързо и поне в 10 повторения. Сериите е добре да са 3.

Скачане на въже е следващото упражнение, което ще ви препоръчаме да правите в този режим за отслабване с 5кг. Подскачането на въже е световно признат метод за сваляне на килограми. Използва се дори от боксьорите, защото подскоците натоварват интензивно тялото, това са така наречените аеробни упражнения, които горят калориите и мазнините следователно колкото повече ги правете толкова по-бързо постигате целта си – отслабване.
Добре е да изпълнявате това упражнение за отслабване поне 15 минути, но всичко зависи от вашето физическо състояние.

Последното упражнение за отслабване от следобедната тренировка е изкачване и слизане по стъпалата. Това упражнение натоварва долната част на тялото. Спомага за ефективното отслабване, стягане на бедрата и дупето. Добре е да слизате бавно и да се качвате бързо по стъпалата. Почивката се прави по време на слизането.

След самата тренировка се продължава с диетата за отслабване:
120гр. пилешка пържола (варена и без подправки)
100гр. варени картофи
Чай за отслабване

В следващите няколко часа имате свободно време да правите каквото си пожелаете, но в 17ч. се хапват 100гр. грозде и се излиза за една обиколна на близкия стадион. Няма как да не се тича. Много от специалистите диетолози признават, че най-доброто упражнение за отслабване това е тичането.

Последното ядене за деня е точно в 20.00ч. при него се хапва салата домата с около 50-70гр. сирене. Салата се приготвя от 2 домата. Не се добавя никакво олио. С това се приключва и дневния ви режим. След като се навечеряте може да седнете да гледате филм, да проверите какво ново има в интернет мрежата и прочие.

Следващите два дена се повтаря този режим на отслабване. След тези три дена следват три дена релакс и след релакса се повтаря отново тази програма. В рамките на 2 повторения на този режим би трябвало да сте отслабнали поне с 5кг.

Ако имате проблем с началните килограми може да пробвате и лепенки за отслабване с които да постигнете лек тласък в началните ви усилия, но не забравяйте това което ви отделя от красивата фигура това е само вашата воля!

Отслабване