От кои храни се пълнее

храни пълнееЕто, че скоро навънка ще се затопли и ще започнем да носим къси поли и панталонки, но това е само мечта за много жени, защото след дългата и студена зима се поглеждат в огледалото и разбират, че от красивата фигура от предното лято не е останало почти нищо, паласките са натрупали, дупето се е отпуснало, бедрата са станали по-масивни гледка от която всяка една жена настръхва, но дори и това да не се е случило на вас е добре да имате в предвид няколко храни, които не оказват добро влияние както здравословно така и външно за вашето тяло.

Храни от които се пълнее

Фъстъци – много хора обичат да похапват фъстъци било то печени, бирени или оваляни в различни пикантни и хрупкави обвивки. Малко от хората се замислят обаче полезни ли са те за здравето на нашето тяло, а отговора е не! От фъстъците се пълнее! В сто грама фъстъци има 50 грама мазнини, а обикновено с фъстъците се консумира и бира, което прави опасна тази комбинация.

Кашкавал – може и да е млечен продукт, но е пълен с мазнини в 100гр. кашкавал се съдържат 30 грама мазнини, които се лепят директно по-дупето за това избягвайте да ги консумирате. От семейството на млечните продукти опасни храни от които се пълнее това са пармезана, моцарела, овче и козе сирене. От млечните продукти изключително полезен източник на протеини, важен за трениращите хора, така и за хората, които се опитват да отслабнат е изварата. Тя съдържа 0г мазнини и 18 гр. белтък в 100 грама продукт.

Луканка и бекон – може би обичате да похапвате бекон или луканка, но те не са никак здравословни. Имайки предвид това, че луканката се произвежда главно от сланина и много малко месо това я прави храна съдържаща изключително голямо количество мазнини. В бекона и луканката се съдържат равен брой мазнини на 100 грама продукт 40г. мазнини. Това са храни, които ви помагат да пълнеете и е добре да избягвате тяхната консумация.

Свински бут и свинско каре – както всички знаете препоръчително е да се избягва консумацията на свинско месо. Но свинските пържоли са част от културата на българския народ и той по празници и делници си похапва с удоволствие свинско. Ако искате да имате красива фигура и да спрете да пълнеете изключете всякакво свинско месо! То е богато на мазнини и холестерол опасна комбинация не само за външния ви вид, но и за кръвоносните ви съдове като с времето се наблюдава акумулативен ефект т.е. с напредване на възрастта все повече холестерол ще се натрупва в кръвоносните съдове и ще ви създава главоболия. Добре е да замените свинското с пилешко месо или риба!

От кои храни пълнеем