От кафето се пълнее

От кафето се пълнее

Кафето е навлязло до толкова голяма степен в нашия живот, че много от хората не виждат друг начин да се разсънят. Освен това консумацията на тази ободряващата напитка расте с големи темпове, а основният и съперник чаят изостава в класацията на консумацията. Оказа се обаче, че консумацията на много кафе не само, че вреди на нервната ни система, но ни кара и да пълнееме.

Причината за това се крие, че повечето хора консумират кафето със много захар. Установено е, че ако пиете четири кафета със захар на ден това напълно задоволява гладът ви за въглехидрати за този ден. От тука и извода, че ако се подлагате на диети за отслабване, то трябва или да ограничите консумацията на кафе до едно само сутрин или да го пиете чисто без никаква захар!

Ако до този момент сте се чудили защо качвате килограми вместо да отслабвате дори когато сте на диета или ходите на фитнес отговорът се крие в един навик пиенето на кафе.

Какво може да направим за да не пълнеем
Ако все пак сте свикнали с навика да пиете кафе то може да приложете няколко трикове не само да не пълнеете, но точно обратното да постигнете отслабване.

–    Пийте черно чисто кафе
–    Намалете консумацията на кафе
–    Започнете да консумирате чай
–    Започнете да пиете минерална вода
–    Правете си турско кафе или кафе на пясък

С тези няколко прости стъпки ще успеете да се преборите със зависимостта от кафето!

Кафе