Най-добрата диета за отслабване

Най-добрата диета за отслабване

Отслабването е сложен процес обикновено са нужни повече от 3 месеца за да се свалят трайно 5 килограма, особено ако нямате време да посещавате редовно фитнес залата или нямате време да тичате на стадиона. Все пак може да положите усилия да свалите излишните килограми с диета.

Диета за отслабване препоръки преди началото

В интернет няма да намерите универсална диета, която да е подходяща за абсолютно всеки човек. Тази диета, която ще представим е само ориентир и трябва да бъде модифицирана според начина ви на живот, според това от колко калории се нуждаете на ден, от това дали имате някакво заболяване и пр. Предложената от нас диета е само ориентир към правилния път за изграждане на диета за отслабване.

Диета за отслабване и калории на ден

Тоталния шоков глад за организма е вреден, той води до отслабване или по-скоро до по-малки стойности на кантара само защото в тялото се намира по-малко от нормалното количество храна, след прекарването на един ден на глад, килограмите не само, че се възстановяват, но и организма съхранява излишните калории като мазнини. Не е правилно да се гладува и да има шоков дефицит на калории.

За да създадете вашата диета за отслабване, първо трябва да проследите какъв е нормалния ви прием на калории. Обикновено са нужни около 10 дена като всеки ден записвате това което сте яли и колко калории сте приели, след това събирате калориите от всичките дни и делите на 10. Получава се някаква стойност, ние ще работим с примерната стойност 2300 калории на ден.

След като вече знаете, че приемате по 2300 калории на ден в нормалното си ежедневие е добре ясно да видите резултатите, които искате да постигнете, ако искате да отслабнете с 3 килограма е нужно да имате дефицит на калории равен на 21000калории, защото в един килограм мазнини се съдържат 7000 калории. От специалистите диетолози знаем, че дефицита на калории на ден не бива да е повече от 500 иначе това създава глад и в последствие ще доведе до йо-йо ефект, а ние не искаме нашата диета за отслабване да завърши по този начин нали ?!?

Препоръчваме ви да започнете с дефицит от 300 калории на ден. Тези 300 калории са обикновено една вафла, една тортичка, баничката за закуска. Вашия организъм лесно може да се лиши от тези калории. За първите 7 дена нека вашата диета за отслабване да спазва този режим. След тези 7 дена вие сте направили дефицит от 2100 калории това означава, че няма да имате дори 1 килограм свален, но помнете тук говорим за отслабване в чисти мазнини, а не за по-малко количество вода! През втората седмица увеличете до 500 калории дефицита така за още седем дена организма ви ще се е лишил от почти 1 кг мазнини.

Може би ви се струва бавно ? Наистина е така, но ефекта е траен, не може да се постигне отслабване за месец с 20кг и да си мислим, че организма няма да реагира по някакъв начин. Спазвайте принципа на описаната диета и за лятото ще може да се похвалите с ново по-стегнато и слабо тяло

Диета за отслабване